Een verhuizing is natuurlijk hartstikke leuk. Hoewel velen het Spaans benauwd krijgen van al het gedoe dat erbij komt kijken, krijg je vervolgens wel de mogelijkheid om een kale woning helemaal jouw eigen identiteit mee te geven; en dat is heerlijk! Het inpakken en uitpakken is natuurlijk zo geregeld (zolang je maar genoeg mankracht hebt om te helpen), maar er zijn ook een aantal zaken die snel vergeten worden in de drukte van een verhuizing. We hebben ze dan ook meteen even voor je op een rijtje gezet.
1. Je contracten overzetten
Hoewel het verhuizen zelf best wat voeten in de aarde heeft, mogen ook de contracten zeker niet vergeten worden. Hoe sneller je het internet thuis overzet naar de nieuwe woning, hoe makkelijker de overstap zal zijn. Neem op tijd contact op met je aanbieder, om de verhuizing vlot te regelen. Op die manier zorg je er namelijk voor dat je ook in de nieuwe woning direct gebruik kunt maken van zaken als internet, elektriciteit en andere services met betrekking tot je woning. Sommige aanbieders maken gebruik van een verhuisservice. Zo helpt de verhuisservice van KPN je met de administratie omtrent verhuizen, en kun jij je op deze manier focussen op de verhuizing zelf. Ook wel zo fijn!
2. Je adreswijziging doorgeven
Naast de hoofdleveranciers zijn er natuurlijk nog meer instanties die graag op de hoogte zijn van je adreswijziging. Denk bijvoorbeeld aan belangrijke instanties als de gemeente, maar ook je sportschool. Geef de adreswijziging ook even door aan de nieuwe bewoners van je oude woning. Zo kunnen zij eventuele post direct naar je nieuwe woning versturen en weet je zeker dat je niets mist.
3. Abonnementen annuleren of overzetten
Loop al je abonnementen even na. Van de lokale sportschool tot de krant. Als je naar een andere regio verhuist is de kans namelijk groot dat je nieuwe abonnementen afsluit, en deze geannuleerd mogen worden. Begin hier op tijd mee om op deze manier rekening te kunnen houden met de opzegtermijn. Blijf je in de buurt wonen? Geef alle abonnementen en aanbieders dan op tijd de adreswijziging door.
4. Belastingen checken
Het zou zomaar eens kunnen zijn dat je in je nieuwe regio bepaalde belastingen moet betalen waar in je oude woonsituatie geen sprake van was. Zo hanteren bepaalde regio’s hondenbelastingen, en andere regio’s weer niet. Neem dus even contact op met je nieuwe gemeente om door te spreken wat er wel, en niet nodig is.