Read Time:3 Minute, 3 Second

Ze zeggen dat natuurlijk licht de kracht heeft om een ​​kamer te maken of te breken, maar wat doe je als je geen ramen in een ruimte hebt, zoals kan voorkomen bij een badkamer? Badkamers zonder ramen hebben de neiging om ons het gevoel te geven dat we ingesloten zijn, claustrofobisch bijna. Het is alsof we onbewust vast komen te zitten in een schoenendoos, dat is als je geen rekening houdt met het feit dat er geen ramen zijn. Je kunt dit echter op verschillende manieren opvangen en zorgen voor een lichtere uitstraling. Bijvoorbeeld door te kijken naar badkamermeubels met spiegel of gebruik te maken van lichtere kleuren. Behoefte aan meer tips? Lees dan snel verder!

Als er geen natuurlijk zonlicht in een kleine ruimte komt, zijn er manieren om die ruimte een beetje minder somber en claustrofobisch te maken. Om het probleem te tackelen, kijken we hieronder naar het omgaan met weinig licht in een gesloten ruimte.

Gebruik maken van donkere kleuren

Het voelt misschien vreemd om een ​​donkere ruimte nog donkerder te laten aanvoelen, maar donker is niet noodzakelijkerwijs somber. Je kunt er namelijk ook een donker en sexy toevluchtsoord van maken. Hierdoor voelt het ontbreken van ramen bijna als iets opzettelijks aan, alsof het is uitgedacht.

De truc is om te focussen op metallic accenten, die hielpen om zowel de kleine hoeveelheid licht te vangen, als de glamour te versterken. Er is tenslotte een verschil tussen een grot en een stijlvolle donkere kamer. Metalen afwerkingen en een grotere spiegel zijn ideaal hiervoor. Beide zullen de ruimte opfleuren en de ruimte verruimen door gebruik te maken van reflecterende materialen.

Maak de ruimte licht

Voor degenen die geen donkere badkamer willen, is een andere optie om de ruimte luchtig te maken, namelijk door gebruik te maken van veel wit. Als je openstaat om de badkamer te schilderen, kies dan een mooie witte verf. We raden aan om felle kleuren te vermijden, omdat ze donkere ruimtes nog donkerder en kleiner kunnen laten lijken zonder natuurlijk licht. Het helpt ook als je een verf kiest met een glans, die helpt om het weinige licht dat je hebt te weerkaatsen.

Kijk goed naar je verlichtingsarmaturen

Als je geen raam hebt, zal het uitkiezen van de juiste verlichtingsarmaturen je ruimte maken of breken. Een gecentreerde plafondarmatuur is geweldig om de hele ruimte te verlichten, terwijl een paar aan de muur gemonteerde lampen aan weerszijden van een make-upspiegel zowel praktisch als mooi zijn.

Tip: om de kamer aantrekkelijker te maken, moet je overwegen om wat avontuurlijker te zijn met je armaturen. Geloof het of niet, je kunt het saaie gevoel terugdringen met unieke lampen die persoonlijkheid uitstralen.

Ga op zoek naar armaturen met helder of breed glas om het licht te maximaliseren. Maar ga niet voor gekleurd of gedempt glas voor je armaturen, omdat ze de ruimte donkerder kunnen laten aanvoelen. Als je al geweldige verlichtingsarmaturen hebt, maar je nog steeds claustrofobisch voelt, probeer dan de lampen te vervangen door lampen met meer wattage om te zien of dat een verschil maakt.

Kies minimale, lichte muurdecoratie

Het zorgvuldig uitkiezen van je wanddecoratie kan je badkamer meteen opvrolijken en dan zijn er minder snel ramen nodig. Maak bijvoorbeeld gebruik van een wandspiegel om de ruimte groter en helderder te laten lijken, of kunstwerken met een heldere, witte, matte lijst.

Soms is het probleem niet zozeer dat de badkamer donker aanvoelt, maar juist niet uitnodigend. Het toevoegen van spiegels, muurkunst die je aan het lachen maakt of decor accenten die extra speels zijn, zorg je ervoor dat de kamer gastvrijer en vrolijker aanvoelt, waardoor het saaie gevoel dat een kamer zonder ramen meestal heeft, wordt weggenomen!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
houten vloer isoleren Previous post Houten vloer isoleren: dit moet je weten
speakers Next post Krijg de beste geluidskwaliteit voor uw geld met Elac luidsprekers