Read Time:2 Minute, 5 Second

Elk huis heeft leuke accessoires nodig om de boel op te vrolijken. Misschien dat je bij accessoires niet direct denkt aan deurstoppers, presse-papiers en boekensteunen. Toch zijn dit hele simpele voorwerpen om je huis een leuke en persoonlijke touche te geven! Het Taiwanese merk Zuny heeft een leuke (en eerlijke) manier gevonden om deze accessoires te maken. Zuny was aanwezig op de Parijse woonbeurs Maison&Objet (M&O), daar presenteerden ze de nieuwe collectie, een uitbreiding van het aantal verschillende dieren.

zuny-mo-paris-1

Zuny’s in gebruik

Zuny specialiseert zich in een drietal producten. Namelijk deurstoppers, boekensteunen en presse-papiers. Alle producten zijn gemaakt van milieu- en diervriendelijk leder. De Zuny’s zijn gevuld met zand. Dit zorgt voor gewicht, waardoor ze geschikt zijn om huishoudelijke functies te vervullen.

Zuny deurstoppers zijn relatief groot. Door het formaat zijn ze geschikt om klappen van de zwaarste deuren op te vangen. Het midden formaat, de boekensteun, is zwaar genoeg om boeken boeken die hoger dan de steun zijn tegen te houden. De presse-papier kunt je op papieren zetten, zodat deze niet wegwaaien.

zuny accessoires

Series

De Zuny familie heeft zich inmiddels uitgebreid tot 3 series. Het origineel, de Zuny serie, maakt dieren in de meest primitieve vorm. Ondanks het weglaten van karakteristieke eigenschappen van dieren, hebben de Zuny’s allemaal hun eigen herkenbare en unieke kenmerken. De dieren uit de Zuny Classic lijn stralen meer warmte uit. Dit komt omdat deze dieren gedetailleerder zijn afgewerkt. Hierdoor zijn gemakkelijk te herkennen, en hebben ze voor een vrolijke uitstraling. De laatste en meest recente serie is de Cicci serie. Dit is Italiaans voor “mollig”. Deze dieren zijn allemaal rond, de details, zoals de ogen zijn allemaal overdreven uitgewerkt, wat ze een humoristische uitstraling geeft.

Fair Trade

In plaats van (goedkopere) massaproductie, heeft Zuny er voor gekozen om al haar producten met de hand te maken. Hierdoor krijgt elke product de nodige aandacht en liefde. Het hele bedrijf Zuny is opgericht met oog op de mens. Alhoewel de producten in Taiwan worden gemaakt, worden ze onder eerlijke omstandigheden vervaardigt. Het personeel krijgt een voor westerse begrippen normaal salaris, betaalde vakantiedagen en fatsoenlijke werktijden. De gehele productie is geïnspireerd door het milieu. Zuny gelooft er dan ook heilig in dat we zuinig moeten zijn met de aarde en de middelen die ons zijn gegeven.

Producten van Zuny zijn dus niet alleen een verrijking voor je interieur, maar ook voor de Taiwanese bevolking!
Dit artikel is geschreven door Rob Brinks van Zitmaxx wonen.

zuny woonaccessoires

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Licht in de donkere dagen dankzij je sfeerhaard!
Next post Denim Drift; de Flexa kleur van het jaar 2017