Read Time:2 Minute, 43 Second

Tuin

In ons drukke bestaan vormt de tuin een plek waar rust weer keert en waar even teruggeschakeld kan worden. Onze tuin is waarschijnlijk belangrijker dan ooit en verdient alleen daarom al aandacht. Leuke tuinaccessoires helpen om een tuin om te toveren tot een deel van het huis, om er een plek van te maken waar het gezin bij mooi weer graag zijn vrije tijd doorbrengt en waar plek is voor kinderen om te spelen.

Leuke tuinaccessoires

Gelukkig hebben we niet allemaal dezelfde smaak, waardoor een buurt een variatie aan tuinen laat zien. De meest trendy stijl is een tuin die past bij het nieuwe landelijk wonen, waar steeds meer mensen aan hechten. Het wat kille wordt ingeruild voor het huiselijke. Voor een tuin betekent dat dat het vaste patroon, grasveld en border, wordt ingeruild voor zithoekjes, waterpartijen, vaste planten en bloembakken. In zo’n tuin is de kans dat er leuke tuinaccessoires te vinden zijn bijna vanzelfsprekend.

leuke tuinaccesoires

bijenhotelNatuur

Wanneer u op zoek gaat naar leuke tuinaccessoires, kunt u denken aan leuke lantaarns, windgongen, tuinhaarden, vogelhuisjes of solar verlichting,
die ’s avonds geheel gratis de tuin verlicht en een spel aan insecten boven de lampen laat zien. In een mooie tuin is plek voor leven, zoals planten die vlinders aantrekken, die bijen en hommels van voedsel voorzien, waar vogels graag zingen en waar uzelf het hele jaar door geniet van de pracht van de natuur.

 

Meubilair

Een tuin inrichten lijkt makkelijker dan het is, want wie voor een mooie tuin kiest, kan ook kiezen voor meerdere terrasjes. Naast het hoofd zitgedeelte waar behalve een leuke zitgroep en tafel eventueel ook de vaste barbecue te vinden is, kan een ander hoekje omgetoverd worden in een terras met sierlijke tafel en stoelen om te ontbijten. Of een separate lig- of hangplek om lekker te lezen. Een terraskachel of een vuurkorf helpt als het wat frisser wordt, leuke windlichten en lantaarns zorgen samen met de solarlampen voor sfeerverlichting en de leuke tuinaccessoires voor een bijzonder beeld.

Decoreren

Om de tuin verder op te leuken, kan gekozen worden voor leuke tuinaccessoires zoals tuinstekers, die in allerlei vormen te krijgen zijn. Door ze tussen mooie planten en bloemen te plaatsen, krijgt de tuin iets feestelijks en met name ’s avonds iets feeërieks. Hoe leuk staat een vis of een varkentje niet tussen bloeiende bloemen? Alsof ze net ergens weggelopen zijn. Of worden het misschien wel heksenbollen? Ooit ontworpen om de duivel en geesten te verjagen, worden deze nu gebruikt als versiering. De wind beweegt ze, waardoor ze steeds ergens anders blijken te liggen. Heel verrassend. Of eerder een mooie haan, midden op het stukje gras dat over gebleven is?

tuinaccessoires

Water en wind

Wie iets meer plek heeft, kan denken aan een mooie zonnewijzer om zo op ouderwetse wijze de tijd in de gaten te houden of om de kleinkinderen te leren hoe men vroeger wist hoe laat het was. Een windmolen kan als versiering gebruikt worden, maar net zo goed om kleinschalig wat energie op te wekken om bijvoorbeeld de waterpomp van een vijvertje aan te drijven. Een vijver waarin de plaatselijke kikkers, padden en anderen dagelijks komen poedelen, drinken en even rusten. Zo wordt een tuin, voorzien van leuke tuinaccessoires een heerlijk stukje aarde waar het goed toeven is.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Design Keuken
Next post Japanse slaapkamer inrichting