Read Time:2 Minute, 42 Second

Er zijn verschillende redenen om voor een Japanse slaapkamer inrichting te kiezen. Een reden is om te voldoen aan de feng shui en zo de verbinding met de natuur te maken. Een andere is omdat een Japanse slaapkamer uiterst sfeervol is of omdat een futonbed goed is voor rust en lichaam.

Japanse slaapkamer

japanse slaapkamer inrichting

Wat jouw reden ook is, jouw keuze voor een Japanse slaapkamer roept meerdere vragen op. Wordt het een futonbed Japanse stijl of Europese stijl? Het futonbed is ontwikkeld om het overdag op te rollen en weg te leggen om op die manier gebruik te kunnen maken van de ruimte en ligt dus gewoon op de vloer. Een Europese futon ligt in een bed omtrek, met daarin het gebruikelijke bed bodems. Dit laatste doet verder niets af aan het liggenot van de futon. Overigens kan de bed bodem ook een mooie houten plank zijn, die op twee planken aan het hoofd- en voeteneind omhoog gehouden wordt. Heel apart en sfeervol. Een tweede vraag is of er zo’n prachtig kamerscherm geplaatst zal worden. Daardoor wordt de Japanse slaapkamer nog sfeervoller en kleurrijker.

Japanse slaapkamer inrichting

Deze twee vragen zijn belangrijk, aangezien een Japanse slaapkamer gekenmerkt wordt door drie zaken
1. een relatief simpele inrichting
2. ze is heel opgeruimd en schoon
3. ze heeft prachtige schuifdeuren.
Om de slaapkamer die Japanse sfeer te geven, is dus duidelijk meer nodig dan een futonbed en een dekbedovertrek met Japanse karakters. Het begint bij de muren die in een lichte tint geverfd zijn of een deel is behangen met een natuurmotief, zoals prachtig bloeiende takken. De vloer is van hout. Alles wat in de kamer staat of hangt is gemaakt van natuurproducten, zodat de natuur in huis aanwezig is.

Warmte en natuur

japanse slaapkamer warmte en natuur
De inrichting van een Japanse slaapkamer vraagt dus om extra aandacht. Door het bed centraal te stellen en van daaruit te werken, wordt het eindplaatje langzaam maar wel helder ingevuld. Door met het eenvoudige te beginnen, kan altijd nog iets extra’s toegevoegd worden. Denk aan van rijststro gemaakte Tatami matten of een schilderij met een Japans motief. Zo ontstaat langzaam een hele eigen wereldje, dat iedere avond weer voelt als een bron van rust. De combinatie van de eenvoud, de rust en de natuurlijke producten vormen die mooie Japanse slaapkamer.

Uitstraling

Blijf trouw aan de uitgangspunten, ook waar het de lamp betreft. Een eenvoudige lamp van rijstpapier midden in de kamer voldoet. De eventuele kasten vragen om diezelfde eenvoud. Gemaakt van een natuurproduct en in maximaal twee zachte kleuren geverfd. Om aan de eisen van een Japanse slaapkamer inrichting te voldoen, moet je dus steeds terug naar de drie basisregels. Wat je er voor terug krijgt, is meer dan een sfeervolle slaapkamer. Heel apart zijn de Japanse zijtafeltjes voor bij het bed. Bijvoorbeeld in een perzikachtige kleur geschilderd. Bijpassende kussens maken het bed compleet.

Kimono

Een prachtig ingerichte Japanse slaapkamer nodigt letterlijk uit om een kimono te dragen. Dit is het sieraad dat zorgt voor extra kleur, sierlijke motieven en die bijzondere Oosterse sfeer. Een echte kimono is gemaakt van pure zijde. Mannen dragen vaak een van katoen gemaakte yukata. Algemeen geldt dat de yukata simpeler en minder kleurrijk is. Samen vormen ze het ideale “thuis gewaad” dat de slaapkamer compleet maakt.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Leuke tuinaccessoires
Next post De gordijnen trends van 2015