Read Time:2 Minute, 55 Second

In een mooi huis hoort een mooie keuken. Dat is de trend van de laatste jaren. Daarom kiezen meer mensen voor een design keuken, waarbij naast de prachtige vormgeving ook het gebruiksgemak een grote rol speelt. Opvallend hierbij is dat het aantal dat voor design keukens in landelijke stijl kiest, snel toeneemt. De interesse voor landelijke keukens heeft waarschijnlijk veel te maken met de nieuwe trend dat men de voorkeur geeft aan warme kleuren, in combinatie met stijlvolle accessoires. Dit is in de nieuwe keukens terug te vinden, in zaken zoals energiezuinig, wit of een zachte pastelkleuren, brede lades die geluidloos sluiten en bedieningsvriendelijke apparatuur.

landelijke keuken

Tijdgeest

Het Duitse woord zegt het veel treffender, “Zeitgeist”, de momentopname van deze periode die bepalend is voor onze keuzes. Deze tijdgeest is terug te vinden in een mooie keuken, die aansluit bij de verandering die de maatschappij beleeft. Was de keuken jarenlang de plek waar gekookt werd, nu is de keuken veel meer het stralende middelpunt van het huis. Waarbij de keuken moet aansluiten op de behoeften en wensen en waarbij luxe gewaardeerd wordt.

Eiland

Een van de keuzes die bij een design keuken hoort, is wel of geen kookeiland. Veel hangt uiteraard af van de ruimte die aanwezig is. Het feit dat het prachtig oogt en uiterst handig is bij het koken, speelt eveneens een rol. Daarnaast geldt dat een eiland een professionele uitstraling heeft. Zoals een eettafel in de keuken de sfeer van huiselijkheid biedt. De keuze voor design keukens kan overigens makkelijk samenvallen met die huiselijke sfeer.

landelijke designkeuken met kookeiland

Foto: tielemankeukens.nl

Vakmanschap

Een design keuken straalt vakmanschap uit. Wie voor een Poggenpohl of een Francois Hannes kiest, hecht aan het exclusieve. Tijdloze design keukens, die de keuken omtoveren tot de misschien wel belangrijkste ruimte in huis. De plek waar het gezin samen komt, waar men elkaar ontmoet, samen eet, een gesprek aan gaat bij een kopje koffie of een lekker vers sapje. Vakmanschap verloochent zich nooit. Daarom laten ook steeds vaker mensen een keuken op maat maken. Een investering in een geheel nieuwe keuken, die bij deze tijd past en aan alle eisen voldoet, wordt zo een investering in dat bij elkaar zijn, in het verbinden.

Ontwerp van een design keuken

De eerste stap richting een design keuken is het ontwerp. Hiermee wordt bepaald hoe de toekomstige keuken er uit zal gaan zien. Bij het ontwerp worden uw wensen omgezet naar een keuken die bij u past en die aan alle eisen en verwachtingen die u hebt zal voldoen. Dan volgt de keuze uit de trends. Wordt het modern, klassiek, trendy of landelijk. Het verschil tussen modern en trendy heeft te maken met de indeling van het huis en de kleurencombinaties. Momenteel is de open ruimte, waarbij de woonkamer en de keuken vlekkeloos in elkaar overlopen, de trend. Valt de keuze op wat meer uitgesproken, zonder opvallend te zijn, dan is er sprake van een of twee keukenkastjes in een afwijkende kleur of een kleurencombinatie die ondanks de rust toch accenten krijgt (trendy).

design keukens
Foto: Poggenpohl.com

Keuzes

Een nieuwe keuken kiezen is niet zo eenvoudig. Tenslotte maakt hij een behoorlijke tijd deel uit van het interieur van uw huis. Goed informeren,en van te voren goed kijken wat de keukentrends 2015 zijn.  Vooraf een budget vaststellen en bepalen welke minimale eisen er aan de design keuken gesteld worden, kan helpen. Design keukens hebben gemeen dat ze bedoeld zijn om jarenlang van te genieten. Zowel wat betreft de uitstraling als het gebruik. Zonder enig probleem of hindernis.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Dakkapel laten plaatsen
Next post Leuke tuinaccessoires