Read Time:3 Minute, 11 Second
Hanglampen geven meer sfeer aan jouw interieur. Niet alleen doordat ze goed licht geven op de plek waar jij dat wilt hebben, maar ze zorgen ook voor een aangename afwisseling in jouw woning. Ze breken een grote open ruimte met hun mooie ontwerp en zijn daardoor een welkome toevoeging aan jouw woning.

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel leuke hanglampen te koop, in de meest uiteenlopende stijlen.We bespreken een aantal van deze stijlen en geven je tips voor leuke hanglampen voor in jouw interieur.

Prachtige design hanglampen

Hou je van een minimalistische en strakke inrichting van je woning, dan vind je Skylight van ontwerper Frederik Roijé zeker een leuke hanglamp. Door zijn ontwerp en doordat hij zowel naar onder als boven toe licht geeft, doet deze slanke lamp denken aan een wolkenkrabber. Vandaar ook de naam Skylight. Het is een blikvanger die niet alleen fantastisch boven je eettafel zal staan, maar ook uitstekend past als verlichting boven bijvoorbeeld je bank, een bijzettafel of in je slaapkamer.

Skylight hanglamp à €99,-
Skylight hanglamp à €99,-

Stoere industriële hanglampen

Leuke hanglampen kunnen er ook stoer en stevig uit zien. Neem bijvoorbeeld de metalen Dyyk Industry lamp. Een robuuste metalen lamp die in het wit, zwart, geel, rood of blauw te verkrijgen is. Deze flinke jongen heeft een doorsnede van 50 centimeter en zorgt voor een extra rauwe en industriële tint aan je woning.

dyyk industry lamp
Dyyk industry lamp à €179,-

Strakke hanglampen met Scandinavisch ontwerp

Voor elegante maar strak vormgegeven ontwerpen kom je al snel uit bij Scandinavisch design. Het Noorse merk Northern Lighting heeft leuke hanglampen die uitstekend passen in een woonomgeving met strakke lijnen. De transparante, van geblazen glas gemaakte Unika hanglamp is een prachtig voorbeeld van de ingetogen stijl van Northern Lighting. Hoe langer en vaker je deze lamp ziet, hoe meer je er van gaat genieten. Less is hier zeker more.

northern lighting unika hanglampunika hanglamp

Hanglamp Norther Lighting Unika à €277,-

Warme uitstraling met een leuke hanglamp in landelijke stijl

Ben je op zoek naar een leuke hanglamp met een meer natuurlijke uitstraling, dan zijn landelijke hanglampen misschien wel iets voor jou. Bij deze stijl worden veel onbewerkte natuurlijke materialen gebruikt en wordt vaak teruggegrepen op vormgeving uit eerdere periodes, zoals de jaren vijftig en zestig. Dat zie je mooi terug in de Yucatan hanglamp van Good&Mojo. Deze leuke hanglamp ziet eruit alsof hij lang geleden al is ontworpen. De Yucatan is gemaakt gerecycled kraft papier geeft prachtig licht en warmte aan je interieur.

yucatan hanglamp
Yucatan hanglamp à €199,-

Doe eens gek met vintage hanglampen

Zoek je écht wat anders, kijk dan eens naar hanglampen met een vintage stijl. Dit zijn leuke hanglampen waarin oud en nieuw gecombineerd zijn tot iconische, rare, nostalgische of simpelweg geweldige ontwerpen. Neem nu de bekroonde Stella van Kiozol, die er aan de buitenkant uitziet als een geslepen diamant (niet voor niets a girl’s best friend). Het licht van de lamp wordt prachtig verspreid door de facetten structuur van het binnenwerk. Verkrijgbaar in een transparante en een grijze uitvoering.

stella kiozol hanglamp
stella kiozol hanglamp à €174,95

Maak je interieur af met een klassieke hanglamp

En misschien zoek je iets “echt” klassiekers dan vintage. Kijk dan eens naar een klassiek vormgegeven model, zoals de leuke hanglamp Luna van Light & Living. Deze kroonluchter die compleet afgewerkt is met kralen is een eyecatcher boven je eetttafel of in de woonkamer. Een ideale oplossing als je een hoog plafond hebt en de geijkte plafonnière je op voorhand al nachtmerries bezorgd. Leuke hanglampen als deze kom je maar zelden tegen.

leuke hanglamp
Light & LIving Luna beads hanglamp à €303,75
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Een stukje geschiedenis in een nieuw huis.
Next post Behang