Read Time:2 Minute, 50 Second

Waar beton voorheen vooral gebruikt werd in de industrie, zie je deze materiaalsoort tegenwoordig ook steeds vaker in trendy interieurs terug. Je kunt de betonlook nastreven in de woonkamer, in de keuken of in de slaapkamer, maar ook de badkamer kan een make-over krijgen door de betonlook hier door te voeren. Wil jij je badkamer restylen en wil je de trendy betonlook doorvoeren in het badkamerinterieur? Lees dan in dit artikel op welke drie manieren je dit kunt doen.

De betonlook in de badkamer met een betonlook vloer in de badkamer

De eerste manier om de betonlook door te voeren in de badkamer, is door de vloer van de ruimte een betonnen look te geven. Dit kun je doen door daadwerkelijk een betonnen vloer te gebruiken in de badkamer, maar je kunt ook investeren in een gietvloer met betonlook voor in de badkamer.

gietvloer met betonlook

Er zijn diverse voordelen verbonden aan het aanschaffen van een gietvloer met betonlook voor in de badkamer. Het eerste voordeel van een gietvloer in de badkamer, is het feit dat deze vloer erg gemakkelijk te onderhouden en te reinigen is. Je hoeft er alleen met een natte doek overheen en alle vlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon. Een ander voordeel van de vloer, is dat je er gemakkelijk vloerverwarming onder kunt laten plaatsen. Stap je uit bad of uit de douche op de vloer met vloerverwarming, dan heb je meteen warme voetjes.

Een nadeel van de gietvloer met betonlook in de badkamer is dat een gietvloer niet voordelig is. Dit komt omdat je niet alleen investeert in het materiaal van de vloer, maar ook moet betalen voor het ingieten van de badkamervloer. Een standaard tegelvloer voor in de badkamer is goedkoper, maar dan heb je natuurlijk niet die trendy betonlook badkamer.

 

De betonlook in de badkamer op de wanden

Je kunt de betonlook ook doorvoeren in de badkamer door de wanden in de ruimte aan te passen. Het geven van een betonlook wand in de badkamergeeft een typische industriele look. Je  kunt dit  doen door de wand met betonverf te schilderen, maar ook door de wand juist niet te schilderen. Houd je het betonlook stucwerk van de wand als bovenlaag van de muur, dan krijgt jouw badkamer vanzelf een echte betonlook. Vind je kaal stucwerk toch wat ruw en robuust, dan werk je de wand af met een mooie betonverf.

betonlook badkamer

 

 

De betonlook in de badkamer met betonnen badkamermeubels

Tot slot kun je de betonlook ook doorvoeren in de badkamer door accessoires en badkamermeubels met betonlook aan te schaffen. Je kunt ervoor kiezen om alleen de wasbak of het bad een betonlook te geven, maar badkamers met volledig betonnen badkamermeubels zijn ook helemaal trendy. Wil je de betonlook wat subtieler doorvoeren, dan zoek je kleinere badkameraccessoires van beton. Denk hierbij aan een betonnen kuipje om je zeepje bij de wasbak in te leggen, maar ook aan een trendy houder voor de wc-borstel met betonlook. Vind je de betonlook zo mooi dat je de hele badkamer deze unieke look wil geven, dan neem je wat grotere accessoires en de grotere badkamermeubels van beton.

betonnen badkamermeubels

betonnen look in de badkamer

Bron afbeelding 1: https://nl.pinterest.com/pin/47991552259182913/
Bron afbeelding 2: https://nl.pinterest.com/pin/376543218825178197/
Bron afbeelding 3: https://nl.pinterest.com/pin/87046205276504467/
Bron afbeelding 4: https://nl.pinterest.com/pin/485966616026210120/
Bron afbeelding 5: https://nl.pinterest.com/pin/516928863463053354/

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Praktische tips om je terras schoon te houden
Next post Is het kopen van plastic tuinmeubelen interessant of niet?