Read Time:2 Minute, 17 Second

Net als de voorgaande jaren zullen er in 2022 ook weer nieuwe trends afspelen in de badkamerbranche. Veel mensen verdiepen zich eerst in de trends en gaan erna opzoek naar hun nieuwe badkamer. Om het voor jullie iets makkelijker te maken hebben wij de badkamertrends van 2022 op een rijtje gezet.

En suite badkamer

In bijna alle hotelkamers wordt er gebruik gemaakt van een en suite badkamer. Door de badkamer en de slaapkamer met elkaar te combineren voorkom je dat je twee kleine aparte ruimtes krijgt. Als je opzoekt bent naar een nieuwe badkamer en ook graag je slaapkamer wil aanpakken kan je natuurlijk kiezen voor de en suite badkamer. Als je toch een kleine scheiding wilt tussen de badkamer en de slaapkamer kan je kiezen voor twee verschillende vloeren. Je kunt er ook voor kiezen om op beide plekken dezelfde vloer te gebruiken maar dan moet de gehele vloer wel waterbestendig zijn. 

Het kleurenpalet

Het afgelopen jaar zag je deze trend ook al steeds meer voorbijkomen maar in 2022 zal je het nog vaker zien: kleur in de badkamer. De badkamer hoeft niet meer alleen te bestaan uit zwart, wit en grijs maar zal je ook andere kleuren zien. Aankomend jaar zullen veel badkamers een basiskleur krijgen die wordt aangevuld met meer opvallende kleuren. De kleur groen gaat hier een grote rol in spelen, niet alleen tegels en accessoires zullen in het groen aangeschaft worden maar ook planten zie je steeds vaker terugkomen. 

Mix en match

Naast dat je steeds meer kleuren ziet in de badkamer ga je ook steeds meer verschillende soorten tegels zien. De afgelopen jaren zag je dat alle wanden hetzelfde betegeld werden maar dit gaat veranderen. Door bijvoorbeeld een visgraattegel te combineren met een aardetint tegel zorg je voor een levendige uitstraling. Je kan in plaats van twee verschillende tegels te combineren ook tegels met stucwerk combineren. 

De future proof badkamer

Ook in de badkamerwereld wordt duurzaamheid een steeds belangrijkere factor. Hier speelt voornamelijk een badkamer voor lang termijn aanschaffen een grote rol. Hier geldt voor veel klanten kwaliteit boven kwantiteit, ze investeren liever in een product dat langer meegaat. Maar ook zal je steeds vaker lampen tegenkomen die reageren op een sensor. Ook dit wordt gebruikt om energie te besparen en is daarom een duurzame oplossing. 

Persoonlijk advies

Ben je nieuwsgierig geworden? Of ben je op zoek naar badkamerinspiratie? Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze badkamerwinkels. Sani4all biedt badkamers voor iedereen. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Op basis daarvan geven onze adviseurs onafhankelijk advies over het inrichten van je complete badkamer. Samen gaan we op zoek naar jouw droombadkamer!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
led dimmer Previous post Ledlampen dimmen; waar kun je op letten?
opslag Next post Beveiligd je spullen bewaren in een opslagruimte