Read Time:2 Minute, 1 Second

Een tuin biedt de rust en ruimte die veel mensen zoeken na een lange werkdag. Geniet van de vogels die in de borders op zoek zijn naar wormen en ander voedsel, of volg de vlinders die vrolijk van bloem naar bloem fladderen. Vaak zijn tuinen in de zomermaanden op hun mooist, doordat men voornamelijk voor planten en heesters kiest die specifiek in die periode bloeien. Dat kan beter, door nieuwe planten en struiken te poten die wintergroen zijn. Zo is de tuin ook in de herfst en winter het bekijken waard! Dat doe je niet vanaf het terras, maar vanuit je tuinhuis met overkapping. Een alternatief is een overkapping aan de woning, waarbij je deze overkapping volledig afsluitbaar kunt maken. Zo kun je er het hele jaar door onder zitten. In het bijzonder, wanneer je de overkapping combineert met een elektrische heater. Heb jij een overkapping al eens overwogen? 

Overkappingen in verschillende varianten 

Bij de keuze voor een overkapping aan huis heb je de keuze uit tal van verschillende modellen. Het verschil zit hierbij onder meer in het materiaal waarvan de overkapping gemaakt is. Ga je voor een aluminium frame met een glazen dak? Kies je wellicht voor de authentieke houten overkapping met bitumen dakbedekking? Een derde optie is een moderne overkapping met een lamellen dak. Het voordeel hiervan is dat je de lamellen in precies de juiste hoek kunt zetten om geen last te hebben van de zon. Tegelijkertijd voorkomen de lamellen dat de warmte onder de overkapping blijft hangen. Iets waarop het risico groot is bij een houten overkapping. Daar komt bij dat een houten overkapping veel licht wegneemt uit de aangrenzende woon- of eetkamer. 

Plaats een extra border in de tuin 

Een renovatie van de tuin betekent niet alleen dat het plaatsen van een overkapping of tuinhuis de overweging waard is; je ziet ze in steeds meer tuinen. Gebruik dit moment ook om het terras te verkleinen, om zo ruimte te creëren voor een extra border of bijvoorbeeld een klein gazon. Het is niet voor niets dat organisaties Nederlanders oproepen hun tuin van meer groen en minder tegels te voorzien. Waar de tegels op warme dagen de warmte vasthouden, doet het groen in de tuin dat niet. Op deze manier ervaar je niet alleen een groter comfort in je tuin; het is ook beter voor het milieu en de biodiversiteit in de wijk. Het groen trekt verschillende insecten aan. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
tuinmeubelen kiezen Previous post Hoe kies je het juiste tuinmeubilair?
interieurtips Next post Interieurtips waar je echt wat aan hebt!