Read Time:2 Minute, 55 Second

Als je een huis als een thuis wil laten voelen, komt er best veel bij kijken. Een kamer goed inrichten en deze functioneel en stijlvol maar toch huiselijk maken, is vaak geen gemakkelijke taak. Van het uitzoeken welke verf het beste werkt in de verschillende ruimten en alle opties die er tegenwoordig zijn wat betreft de verlichting, alsmede waar je de meubels het beste kunt plaatsen: er zijn zoveel elementen waarmee rekening moet worden gehouden. En dus leek het ons tijd om je wat interieurtips te geven waar je echt iets aan hebt. Ben jij toe aan wat vernieuwing in huis, lees dan snel verder!

Maak het eigen

Onthoud dat het jouw huis is. Er zijn geen fouten in interieurontwerp en eigenlijk kun je doen wat je wil! Het is wel een kwestie van er oog voor hebben. Onthoud dat jij de touwtjes in handen hebt, rekening houden met de laatste trends is de moeite waard, maar geef altijd je eigen persoonlijke draai aan iets om het speciaal te maken. Je huis is de plek waar je de meeste tijd doorbrengt, dus de ruimte moet jou weerspiegelen en moet je thuis laten voelen!

Inspiratie voor een moodboard

Transformeer je interieur van afgeleefd naar iets nieuws door inspirerende afbeeldingen te verzamelen uit tijdschriften, Instagram, Pinterest etc. Als je eenmaal een sterke verzameling hebt, begin je de look te zien die je thuis zou willen bereiken. Het maken van een moodboard is een geweldige manier om je creativiteit te gebruiken om eventuele verborgen ontwerp inspiratie die je misschien onbewust hebt, te gebruiken.

Koop een groot prikbord en verzamel monsters, afbeeldingen, stoffen, behangpapier en afbeeldingen van meubels en vloeren die je misschien wilt gebruiken. Zo kun je zien hoe ze allemaal bij elkaar komen. Het is belangrijk om texturen toe te voegen door middel van vloeren, vloerkleden en stoffen zoals fluweel, wol en tweed. 

Overweeg verschillende kleuren en stoffen

Begin met het verfijnen van de kleuren die je wilt gebruiken voor de muren of het behang, meubels, jaloezieën en gordijnen. Denk daarbij ook aan een andere kleur voor kussens, lampenkappen, dekbedden en andere accessoires zoals een tafelkleed of zelfs een schilderij. Drie kleuren zijn altijd beter dan twee… gebruik deze kleuren door de hele kamer!

Test voordat je de uiteindelijke verf en papier koopt

Vergeet niet dat kleuren kunnen veranderen afhankelijk van de verlichting, dus probeer eerst samples uit voor je alles gaat verven of behangen! Schilder een oppervlakte van minimaal A2-formaat, op de lichtste en de donkerste muren in dezelfde kamer om te zien hoe het natuurlijke licht de schaduw beïnvloedt. Dit is vooral effectief voor het vinden van de beste witte verf, omdat deze zo veel verandert in het licht.

Hetzelfde geldt voor behang, plak behangstalen op de muren en leg grote stukken behang over je meubilair of speld ze vast aan bestaande gordijnen en jaloezieën. Doe een stapje terug en kijk wat je ervan vindt!

 Transformeer oud naar nieuw

Als je een leeg canvas hebt, is het gemakkelijker, maar we hebben meestal al banken, vloerkleden, enz. Kijk goed naar dat vloerkleed en kijk of je met de kleuren erin kunt werken. Misschien kun je je oude favoriete bank opnieuw bekleden om hem een ​​tweede leven te geven? Bepaal waar je van houdt, ben je iemand die van patroon of effen houdt; traditioneel of eigentijds; en kijk naar de natuur zelf om te zien welke kleuren bij wat passen. Bijvoorbeeld roze en rood met groen, oranje met geel, grijs en blauw.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
tuin renoveren Previous post Laat de tuin dit jaar grondig renoveren 
traprenovatie Next post Traprenovatie: dit is wat je moet weten