Read Time:2 Minute, 44 Second

Hoe bedreven je ook bent in interieurontwerp, het kan dan alsnog ingewikkeld zijn om het ontwerp van je tuin te bepalen… en helemaal wat betreft het tuinmeubilair. Leren hoe je tuinmeubilair kiest, is een vaardigheid die, eenmaal onder de knie, je buitenruimte zal transformeren. Voor veel mensen is dit echter moeilijk, puur omdat ze niet weten waar je op moet letten en omdat er best wel wat zaken zijn waar je aan moet denken. Het is daarnaast ook niet puur een kwestie van het juiste materiaal kiezen, maar ook accessoires zoals een tuinmeubelhoes om alles te beschermen.

Tuinen worden tegenwoordig steeds meer een verlengstuk van ons huis. Het zijn extra woonkamers, keukens en zelfs thuiskantoren. In plaats van alleen praktische zitplaatsen neer te zetten, is het belangrijk om de tijd te nemen om het beste meubilair voor jouw buitenruimte te vinden, zodat u deze ten volle kunt benutten.

De beste plek om te beginnen bij het uitzoeken hoe je tuinmeubilair moet kiezen, is door je behoeften te analyseren. Verschillende huizen en levensstijlen hebben verschillende vereisten, en het is belangrijk om deze aan het begin van het proces te identificeren. Als je bijvoorbeeld graag familie en vrienden uitnodigt, kies je waarschijnlijk voor meer zitruimte in plaats van een traditionele eetset. Als je op zoek bent naar tuinmeubilair omdat je in de zomer graag feestjes organiseert, zoek je misschien naar een barset of een salontafel met een ijsemmer om de drankjes koel te houden

Vind de juiste stijl voor jouw ruimte

Net als bij interieurs is het belangrijk om bij het kopen van meubels voor in de tuin rekening te houden met het milieu. Een handige plek om te beginnen is door te beslissen of je je tuinmeubelen als aanvulling of contrast op je huis wilt. Als je in een heel modern huis woont, ga je misschien voor meubels met veel minimalistische lijnen, of contrasteer je met meubels die voor een gezellige en comfortabele sfeer zorgen. Dergelijke loungesets zijn tegenwoordig ook erg makkelijk te beschermen met een aerocover loungesethoes.

Voor een meer samenhangend gevoel: blijf bij meubels die jouw huis en de tuin weerspiegelen. Een traditioneel pand met een klassiek ontworpen tuin zou passen bij antiek tuinmeubilair uit de 19e of vroeg 20e eeuw. Een modern pand en tuin passen beter bij een moderne loungeset. 

Stijl dicteert ook tot op zekere hoogte de materiaalkeuze. Het is het beste om na te denken over de algehele look die je wilt bereiken en hoe je van plan bent jouw buitenruimte te gebruiken. Aluminium is het beste voor degenen die een moderne look willen bereiken, terwijl rotan perfect is voor het bereiken van een meer traditionele stijl.

Houd rekening met het milieu

Zoals bij elk ander aspect van ons leven, is het onze verantwoordelijkheid om rekening te houden met de ecologische impact van onze keuzes, en dus ook van onze tuinmeubelen. Er zijn een paar manieren om ervoor te zorgen dat je voor de planeet zorgt en tegelijkertijd een stijlvolle buitenruimte creëert. Kijk bijvoorbeeld, zoals we doen met interieur en mode, naar het kopen van tweedehands of antiek. Zelfs bij restauratie hebben antieke stukken een zeer lage ecologische voetafdruk in vergelijking met nieuwe stukken. We zien dan ook dat steeds meer mensen juist om deze reden voor antieke tuinmeubelen kiezen!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Geef je interieur een persoonlijke touch met jouw eigen foto’s
tuin renoveren Next post Laat de tuin dit jaar grondig renoveren