Read Time:2 Minute, 28 Second

Door een schilderij of poster aan de muur te hangen geef je je interieur een persoonlijk tintje. Ik houd enorm van kunst aan de muur en kies vaak voor grote werken. Het is de perfecte manier om wat kleur in je huis te brengen, voorals als je, zoals bij ons in huis, een vrij neutraal interieur hebt.

p1014180

En zijn vele verschillende soorten kunst en soms is het lastig om te beslissen wat te kopen. Voordat je in het diepe springt is het handig om jezelf de volgende vragen te stellen:

1) Welke stijl past bij je?

Ben je iemand die houdt van landschappen of van moderne kunst? Kies je liever een foto of een poster? Er is zoveel keus dat het soms lastig is om zelfs maar te beginnen met zoeken. Zorg dat je jezelf goed oriënteert door bijvoorbeeld rond te neuzen op Instagram of Pinterest. En bezoek eens een galerie. In de grote steden zijn met regelmaat een tentoonstellingen voor beginnende artiesten. Dit is een fantastische manier om een origineel stuk te kopen voor een redelijke prijs.

2) Hoeveel heb je om uit te geven?

Het is erg belangrijk om te weten wat je budget is. Als je 30 euro kunt uitgeven kom je uit op een muursticker of poster, of misschien een schilderij uit een tweedehands winkel. Als je 3000 euro te besteden hebt is de keus uiteraard veel groter en ben je waarschijnlijk niet geïnteresseerd in een koopje. In dat geval raad ik je aan (online) galeries en veilingen te bezoeken. Wij hebben thuis een combinatie van dure schilderijen en goedkope posters, je kunt deze in mijn ogen prima combineren.

3) Waar komt het kunstwerk te hangen?

Als je iets zoekt voor in de woonkamer, dan is het belangrijk dat het past bij de rest van het interieur. Je kunt bijvoorbeeld de kleur van de bank laten terugkomen in het schilderij, of juist voor veel contrast kiezen. In de slaapkamer wil je waarschijnlijk iets wat rust uitstraalt. Een landschap kan daar prachtig zijn. Een mooi kunstwerk past niet perse in de ruimte waar je iets voor zoekt. Daarom is het belangrijk om van te voren te weten welke plek je in gedachten hebt..

4) Welke maat moet het werk hebben?

Er zijn prachtige kleine, delicate werken die een echte aanwinst voor je huis zijn, maar je moet ervoor uitkijken dat het niet wegvalt en ergens onopvallend in een hoekje hangt. Daartegenover staat dat een groot schilderij een ruimte kan overnemen. De juiste balans is hier belangrijk. Vaak staan galeries het toe om een werk mee naar huis te nemen zodat je kunt kijken hoe het in jouw ruimte past. Maak zeker gebruik van deze optie als het aangeboden wordt!

Wij hebben in ons huis een combinatie van groot en klein, duur en goedkoop, kleurrijk en monochroom. Veel van onze werken zijn gekocht tijdens reizen en brengen herinneringen en verhalen boven. Over de jaren zal de collectie groeien en zullen de verhalen bloeien.

p9244113 p9244114 p1014203 p1014187 p1014183

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Betaalbaar maatwerk van Spaans Design
Next post U-banken, de nieuwe standaard voor luxe