Read Time:2 Minute, 38 Second

Oktober is woonmaand! En dat betekent voor mij een drukke maar leuke maand. Er gebeurt van alles en er is veel te zien en te doen op woongebied. Woonwinkels hebben leuke acties, mensen krijgen zin in een nieuw interieur en veel merken laten hun nieuwe collectie zien.

Na het bezoeken van de vakbeurs ShowUP eind augustus en de VTwonen&design beurs eind september zijn er een aantal trends op woongebied waar je niet meer omheen kan. Ik wil er een aantal kort met jullie doornemen zodat je er thuis mee aan de slag kan!

Groen, groen en groen…

Overal zijn planten. Groot, klein, zwevend, zelfvoorzienend, alles wat mensen maar bedenken is hot. Het gevoel van de natuur, en de natuur zelf je huis in halen is niet meer weg te denken. Nieuw is het niet maar de trend is nog lang niet afgelopen! Het VTwonen huis had op de beurs zelfs een hele binnenkas gevuld met planten!

Ken je onderstaande producten al?

Pika plant is een plant in een glazen pot die je geen water hoeft te geven!

Plantenstandaards zijn er in verschillende soorten en maten en worden weer volop herontdekt.

Bloomon is al wel bekend maar blijft maar groeien! Je kan bij hen een abonnement nemen op een thuisbezorgde, prachtige bos bloemen.

woontrends-winter

(foto’s vlnr: Pika plant, Ferm living, Bloomon)

Golden eye

Koper heeft plaats gemaakt voor goud. Goud geeft een warme en chique touch aan je interieur. Heel fijn ook voor de wintermaanden. Het kan in grote, opvallende items maar ook in details. Denk ook eens aan goud bestek, een gouden bloempot of goudkleurige kandelaars.

  winter-woon-trends

(foto’s vlnr: Karwei, freshfarmhouse.com, HEMA)

 

Softies

Luxe en rijke stoffen. Velours, fluweel, harige stofjes… alles lekker zacht en aaibaar. En niet alleen gordijnen of kussens maar ook behang, meubelen en wandkleden. Kies voor de koude maanden voor rijke kussens, plaids, vloerkleden en ander textiel. Combineer bijvoorbeeld verschillende texturen in dezelfde kleurtinten voor een gaaf geheel.

 

  winter-trends

(Allen eigen foto’s, merken vlnr: Imbarro, Karwei, El Ramla Hamra)

 

Het gebruik van donkere kleuren

Duidelijk te zien ook op de woonbeurs is dat de muren en vloeren een donkere tint krijgen. Veel donkergroen, donkerblauw en zwart. Hele wanden, zelfs hele kamers in het donkerblauw maar ook delen van een wand of 1 wand van de ruimte in een donkere tint.

Is een donkere muur wat te heftig bij je thuis? Probeer het dan met donkere accenten. Verf de eettafel zwart of kies voor donkere accessoires.

winter-woontrends

(foto’s eigen)

Een knipoog

Optisch bedrog, een vreemde eend tussen de “normale” spullen of een tekenfilm item; allemaal voorbeelden van een knipoog in je interieur. Hieronder zie je bijvoorbeeld een stalen kubus die plat is op de muur en een bankje gemaakt van hout terwijl het net leer lijkt.

Niet te serieus allemaal is eigenlijk de boodschap van deze trend.
wintertrends

(foto’s vlnr: eigen, eigen en Urbanoutfitters)

Ik hoop dat je ook al helemaal zin hebt om je interieur een winter makeover te geven. Nog even en de klok gaat weer naar wintertijd; de gezellige avonden maak je nog fijner met een warm, zacht en sfeervol interieur!

Anne

www.annepoelmann.nl

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Trendy én bijzonder: kunstgras ín je interieur
Next post Eetbanken voor een sfeervol diner