Read Time:2 Minute, 33 Second

Een professionele camera installatie helpt je om veiliger te kunnen wonen. Een camera installatie moet voldoen aan jouw wensen en eisen. Vanwege de verschillende opties in de markt zal je keuzes moeten maken. Denk bijvoorbeeld aan de resolutie. Hoe hoger de beeldkwaliteit, hoe duurde de bewakingscamera zal zijn.

Verder dien je bij je keuze voor een camera installatie ook altijd rekening te houden met de wetgeving. We lichten dit toe.

Wensen en eisen

Als je met veel interesse kijkt naar een camera installatie dan is het opstellen van een lijst met wensen en eisen een belangrijk begin. Essentieel is dat er een balans moet zijn tussen jouw verwachtingen en wat realistisch haalbaar is. Als wens kun je bijvoorbeeld noteren esthetisch passende camera of een model met gezichtsherkenning. Een vereiste kan zijn dat geluidsopnamen erbij moeten zitten en nachtvisie. Wat je wenst hoeft er uiteindelijk niet noodzakelijk bij te zitten, maar je wilt niet voorbijgaan aan wat je vereist.

Keuzemogelijkheden

Een camera installatie maakt in deze computertijdperk onderdeel uit van een computernetwerk. De IP camera maakt gebruik van het Internet Protocol (IP), dat is het computernetwerk, wat ook wel een draadloze optie kent (wifi). Een camera installatie met IP camera’s is een soort basismodel waarmee je in feite allerlei kanten op kunt gaan. Denk aan het volgende:

  • Het maakt gebruik van een NVR, network video recorder, waarmee alles opgenomen wordt.
  • Allerlei soorten camera functionaliteiten zijn mogelijk, bijvoorbeeld infrarood (nachtzicht), bewegingsdetectie, luidspreker, geluidsopnamen en outdoor (robuuste kwaliteit).
  • In plaats van IP kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld PoE, power over ethernet, dat wil zeggen dat de stroomvoorziening via dezelfde kabels gaat als de netwerkaansluiting (UTP bekabeling), waardoor het meer zekerheden geeft en minder installatiekosten en -voorzieningen.

Wetgeving

Bij het opstellen van jouw beveiligingsplan voor jouw camera installatie is het belangrijk om de wetgeving te bestuderen. Het is belangrijk dat je rekening houdt met bijvoorbeeld de buren en gezichtsherkenning van mensen die geen criminele bedoeling tonen. Het opslaan deze gegevens dient beperkt te worden.

Eenvoudige camera installatie

Wat altijd prettig voor een particuliere eigenaar is dat je zo min mogelijk gedoe hebt met de installatie en het gebruik van een camera installatie.
De meeste camerasystemen voor particuliere huishoudens zijn plug & play systemen. Elke camera van de camera installatie kun je gewoon verbinden via een kabel of wifi en vervolgens dien je in de app de verbinding te bevestigen. Binnen een minuut heb je een camera die werkt.

Makkelijk te gebruiken

De app die bij de camera installatie meestal erbij komt is snel en eenvoudig geïnstalleerd op de smartphone, tablet, computer of ander digitaal apparaat. Het is gebruiksvriendelijk, biedt goede opties voor het bekijken van live-beelden en vastgelegde opnamen van de afgelopen periode per camera.

Veilig gevoel

De camera installatie moet vooral tot een veilig gevoel leiden. De hoofdeigenschap van een camera is preventie. Het moet jou het gevoel geven dat je veilig bent, je spullen veilig zijn, omdat de camera’s de toezicht houden. Tevens moet de mogelijke inbreker zich juist onveilig vanwege de kans op detectie en herkenning.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
gezonder binnenklimaat met planten Previous post Een gezonder binnenklimaat met planten
haal de natuur in huis Next post Haal de natuur in huis: 6 leuke ideeën