Read Time:2 Minute, 17 Second

Als de zomer weer zijn einde nadert, is het hoog tijd om jezelf te informeren over de herfst en winter interieurtrends 2019-2020. Tot de meest aantrekkelijke woontrends voor komende winter behoort dit seizoen de inrichting van een duurzaam interieur. Welke interieur kleuren 2020 horen bij dit type interieur? En hoe kun je op een voordelige manier meedoen aan een van de grootste woontrends voor komende winter, namelijk jouw huis op een milieuvriendelijke en duurzame manier inrichten. De beste tips om dit te doen en aan te sluiten op de nieuwste woontrends 2020 lees je in dit blog!

1. Kies voor duurzame verf

Als je van plan bent om een nieuwe interieur kleuren 2020 in huis aan te brengen, kies dan voor de kleuren woontrends voor komende winter: licht naturelle kleuren als lichtblauw, lichtbruin en pastel en roze zijn dit jaar helemaal in.Ook natuurlijke kleuren als groen en geel zijn dit jaar helemaal hot. Mocht je plannen hebben om de wanden opnieuw te verven in een van deze kleuren, kies dan voor een duurzame verfsoort. Dit zijn speciale verftypen zonder schadelijke stoffen als parabenen, die lang meegaan en het milieu zo weinig mogelijk belasten. Tijdens het schilderen en uitharden van de verf komen er geen gevaarlijke stoffen vrij.

interieur kleuren 2020

2. Ga voor verantwoorde materialen

In een duurzaam interieur, een van de interieurtrends 2020, worden verantwoorde, milieuvriendelijke materialen gebruikt. Meubels van hout met een FSC-certificering horen daarbij, omdat ze duurzaam zijn geproduceerd, lang meegaan en CO2 vasthouden. Kijk bij de aankoop van meubilair altijd goed waar het meubelstuk precies gefabriceerd is, of het bestendig materiaal betreft en of er bij de productie rekening is gehouden met duurzaamheid en milieu.

3. Veel groen in huis halen

Bij een duurzaam interieur als een van de grote herfst en winter interieurtrends 2019-2020, hoort ook veel groen in huis. Gebruik groen niet alleen als een van de interieur kleuren 2020, maar neem groen ook letterlijk door lekker veel planten en bloemen in huis te halen. Flore en fauna als een van de interessante interieurtrends 2020 fleuren niet alleen het interieur op. Ook zuiveren planten en bloemen de lucht van viezigheid en CO2. En: ze zien er lekker vrolijk en sfeervol uit!

groen in huis

4. Isoleer zo optimaal mogelijk

Heb je nog geen spouwmuurisolatie, dubbel glas en/of dakisolatie aangebracht in jouw woning? Dan wordt het hoog tijd om hiertoe over te gaan. Een duurzaam huis als een van de nieuwste woontrends 2020, is eigenlijk al jarenlang een trend. Logisch, want wie wil er nu niet minder betalen aan energie én tegelijk een steentje bijdragen aan een meer duurzame en leefbare omgeving? Dit doe je door te isoleren in huis, maar verder ook door duurzame apparatuur te kopen van een gunstige A-energieklasse.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
groene slaapkamer Previous post Groen in je slaapkamer: 5 tips
speksteenkachel Next post Kies voor een speksteenkachel voor optimaal rendement