Read Time:2 Minute, 21 Second

Of je nu een groot verzamelaar bent of een paar mooie stukken in huis hebt: kunst in je woning moet worden gezien! Je bent er immers trots op – en dat wil je uitdragen. Denk aan een schilderij: het is toch een prachtig idee als zo’n mooi werk alle ogen vangt? Maar hoe pak je dat slim aan? Lees onze handige tips!

Laat je kunst zien met verlichting

De beste manier om je kunst in huis uit te lichten? Zet een kunstwerk letterlijk in de spotlights! Zo wordt de aandacht automatisch op dat mooie schilderij aan jouw muur gevestigd. LED verlichting is hier uitermate geschikt voor: daarmee kies je voor gerichte verlichting om een accent aan te brengen. Bij Budgetlight kun je LED spotjes kopen met een voordelige prijs – ook nog eens een slimme keuze voor je portemonnee.

En wist je dat je LED verlichting bijvoorbeeld ook in de tuin kunt gebruiken? Dit maakt deze vorm van verlichting tevens geschikt voor het uitlichten van de kunstwerken in je tuin. Ideaal als je bijvoorbeeld beelden in je voor- of achtertuin hebt staan. Zowel binnen- als buitenshuis laat je jouw mooie decoratiestukken shinen!

Mooie lijsten rondom posters en schilderijen

Een schilderij draait wat ons betreft niet alleen om het kunstwerk zelf, maar ook zeker om de lijst eromheen! Daarom raden we aan om hier ook aandacht aan te besteden. Zeker als een werk zonder lijst wordt aangeleverd – zoals ook bij bijvoorbeeld posters het geval is –, heb je de vrije keuze om een lijst naar smaak uit te kiezen. Van hout tot steen, van minimalistisch tot opvallend: er is genoeg om uit te kiezen. 

Heb je meerdere kunstwerken in huis? Dan is het leuk om af te wisselen met de looks van de lijsten – ook dat maakt dat het oog sneller op de kunst valt. Speel bijvoorbeeld met verschillende kleuren. Het is ook een idee om bij de lijst rekening te houden met de kleuren in het schilderij of de poster. Zo heb je er duidelijk over nagedacht!

Kunst tentoonstellen op bijzondere wijze

Grote kans dat je meestal de neiging hebt om je kunst aan de wand te hangen. Dat is met schilderijen en posters immers heel gebruikelijk. En hoewel daar helemaal niets mis mee is, is het ook een aanrader om dit eens anders aan te pakken. Juist door de decoratiestukken in je interieur op unieke wijze tentoon te stellen, vallen ze meer op.

Plaats een schilderij bijvoorbeeld eens op de grond. Dat ziet er wat rommeliger uit – en juist dat trekt de aandacht. Ook een fraai idee: zet meerdere lijsten bij elkaar, waarbij ze gedeeltelijk voor elkaar staan. Alsof je interieur een atelier voorstelt! Het is een aanrader om hiermee te spelen: durf jouw kunst eruit te laten springen. Zo beleef je er alleen maar meer plezier aan!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
plafond-schilderen- Previous post Het plafond schilderen in 6 stappen
kast met laden Next post Kast met laden