Read Time:3 Minute, 21 Second

Weet je nog in de zomer? Je loopt naar buiten en voelt de warme zonnestralen. Ze kriebelen je huid, zon warmt je op en omarmt je. En de zon voorziet je van extra vitamine D, goed voor je botten en het immuunsysteem. En weet je nog in de winter? OEPS ja de zon ontbreekt vaak en wij zijn veel in huis. Hoe kom je aan die kriebels en knuffels? Heel simpel! Binnen kan jouw interieur je liefkozen. Tip 1 voor een knuffel interieur is: TAPIJT

Kamerbreed tapijt voor aaibaarheid

Het is een eeuwenoud product, tapijt. De laatste jaren heeft het Perzische tapijt de weg in onze woonkamers weer helemaal gevonden. En NEE, niet die oubollige versie van het vliegende tapijt van Aladin. Ik bedoel tapijt in trendkleuren als grijs of pastel, met trendy patronen. Prachtig om te zien. Tapijt staat erg sfeervol en mag in geen enkele woonkamer ontbreken. Koop een super zacht tapijt en laat het qua kleur matchen met jouw bank en meubelen. Nu is jouw woonkamer pas echt af.  

Voordelen van tapijt

Wat is zo fijn aan een tapijt? Nou doe mij maar een zacht hoogpolig tapijt voor mijn slaapkamer. Want de slaapkamer is de plek waar wij het hele jaar door op blote voeten lopen. En in de winter wil je niet dat het koud voelt aan jouw voeten. Heerlijk, dat zachte gevoel aan je voeten, net alsof je op een wolk loopt. Liever klein beginnen?

Wanneer je twijfelt of tapijt iets voor jou is dan kies je een los vloerkleed. Tapijt koop je in alle kleuren en de meest diverse afmetingen. Je kan een tapijt op maat laten maken en de nieuwste interieurtrend is tapijt in organische, ronde vormen. Daar hebben wij de wolk weer. Maar eerlijk is eerlijk, in mijn ogen geeft een kamerbreed tapijt meer luxe en die chique uitstraling aan jouw woninginrichting. 

aaibare gordijnen

Tip 2 voor een knuffel-interieur: GORDIJNEN

Niet alleen de juiste vloerbedekking geeft een warm gevoel aan jouw interieur. Zachte materialen zorgen altijd voor gezelligheid. Daarom zie je veel banken en stoelen met bekleding van velours. Voor een knus en aaibaar interieur hoef je niet meteen nieuwe meubelen aan te schaffen. De makkelijkste stap zijn nieuwe gordijnen. Want ook hier kan je voor gordijnstoffen kiezen met die fijne en zachte uitstraling. 

Hoezo gordijnen kopen?

Misschien heb je al raamdecoratie, bijvoorbeeld populaire rolgordijnen of plissés? En denk je nu: wat moet ik met gordijnen? Ik zeg: in dit geval heb je juist gordijnen nodig. Want er is geen enkele raamdecoratie die zo veel sfeer aan jouw woonkamer of slaapkamer toevoegt als gordijnen. Je combineert overgordijnen makkelijk met rolgordijnen. En hoe prachtig staan plooiende, lange gordijnen op maat die tot aan de grond doorlopen niet?! 

Nog meer voordelen van gordijnen:

  • Verbeterde nachtrust dankzij verduisterende gordijnen
  • Energiebesparing met isolerende overgordijnen
  • Extra sfeer met transparante in-betweens 
  • Chique uitstraling met gordijnen op maat in luxe dessins
  • Warmteverlies beperken door gevoerde gordijnen
  • Meer privacy dankzij vitrages
  • Geen holle klank door akoestische werking van gordijnen

En dit zijn nog lang niet alle voordelen van gordijnen. Je hebt erg veel variatie, niet alleen wat kleuren en patronen betreft maar ook wanneer het om de functie van jouw nieuwe gordijnen gaat. Denk aan transparante in-betweens die het zonlicht binnen laten en een fijne sfeer toevoegen aan jouw woonkamer. Tot gevoerde en isolerende overgordijnen die het warmteverlies via de ramen beperken, praktisch in de winter. 

Slimme gordijnen zijn smart home

Ook een product als gordijnen gaat met de tijd mee. Smart home is de toekomst wat betreft jouw interieur. Zo kan je jouw elektrische gordijnen met een afstandsbediening besturen. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor elektrisch bedienbare gordijnen die je via jouw smartphone kan bedienen. Hoezo? Naast extra comfort kan je zo vanuit elke plek en op elk moment bepalen of iemand bij jou thuis naar binnen kan kijken. Onverwachts later thuis? Doe via jouw mobieltje alvast de gordijnen dicht. Deze gordijnen geven je knusheid en ook nog eens een veilig gevoel.   

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
nieuwe bank kopen Previous post Dit moet je weten voordat je een loungebank aanschaft
eetkamerstoelen Next post Waar op te letten bij de aanschaf van eetkamerstoelen