Read Time:2 Minute, 4 Second

Tegenwoordig kun je eetkamerstoelen vinden in allerlei uitvoeringen. Er is een verscheidenheid aan materialen, vormen en kleuren op de markt, waardoor er altijd wel de juiste stoelen voor jouw eethoek te vinden zijn. We zien de afgelopen jaren dat de eettafel weer steeds meer, net als vroeger, het centrale punt in het huis wordt. Het is de plek waar je met vrienden samenkomt om te genieten van een fijne avond, maar ook de plaats waar je je kinderen helpt met hun huiswerk. Het is dan ook niet alleen belangrijk dat de eetkamerstoel die je uitzoekt, past bij je smaak, maar ook comfortabel zit.

Stoelen die comfortabel zitten

Dat comfortabel zitten heeft met verschillende factoren te maken. Enkele centimeters verschil in hoogte en diepte kunnen bij een stoel al een groot verschil maken. Om een goede zithouding te hebben, is het van belang dat je rug tegen de rugleuning van de stoel leunt. Het zitgedeelte van de eetkamerstoel bevindt zich bij je knieschijf en je voeten staan recht op de grond. Je zit dan in een hoek van negentig graden en hebt de goede positie voor je lichaam. Let hier goed op, want als je veel uren doorbrengt op een ‚verkeerde’ stoel, dan ga je daar last van krijgen.

Kijk goed naar de stijl van je eettafel en interieur

Naast comfortabel zitten wil je natuurlijk ook dat de eetkamerstoelen passen bij je eettafel en rest van het interieur. Wat betreft de eettafel gaat het niet alleen om de juiste stijl stoelen hierbij te vinden, maar ook het juiste formaat. Niet elke tafel is even hoog, dus check deze hoogte voor je naar stoelen op zoek gaat. Ook de dikte van het blad is belangrijk. Je wil natuurlijk dat je je stoelen helemaal onder de tafel kunt schuiven. Let daarom ook op de lengte van je tafel. Als je aan beide kanten drie stoelen wil hebben, moet je daar wel de ruimte voor hebben.

Het onderstel

Je zult ook een keuze moeten maken uit verschillende onderstellen. Met een eetkamerstoel op wieltjes verplaats je jezelf eenvoudig naar de plek waar je wilt zitten. Van de andere kant kunnen die wielen er weer voor zorgen dat je wat ‘onrustiger zit’ en dat kinderen het als een speeltje gaan zien. Een stoel op vier ‘normale’ poten is praktisch en staat stevig op zijn poten. Om wat flexibiliteit aan je rug te bieden, zorgt een eetkamerstoel met sledepoten ervoor dat de stoel iets met je mee veert.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
aaibaar tapijt Previous post Jouw kamer geeft je knuffels. Hoe dan? Met deze 2 interieur trucs!
een Scandinavische kinderkamer Next post Zo maak je een Scandinavische kinderkamer