Read Time:2 Minute, 32 Second

Zeg je Eilitis behang dan zeg je eigenlijk een unieke decoratie voor aan de wand. Het is een 

bijzondere vorm van wandbekleding samengesteld uit verschillende materialen, bewerkingen en toepassingen waardoor een breed scala aan kunstobjecten is ontstaan die bij gebrek aan een beter woord ‘behang’ genoemd worden. De collectie omvat behangrollen maar kunnen ook panelen voorstellen die allemaal net even anders van formaat of niet helemaal identiek zijn. Het is dus raadzaam wanneer je op zoek bent naar een exclusief soort wanddecoratie en bij Elitis behang uitkomt goed op te meten waar het moet komen en te bedenken wat je ermee wilt bereiken binnen het interieur.

Oorsprong van Elitis behang

Elitis is een van oudsher Frans bedrijf opgericht in Toulouse en inmiddels befaamd in meer dan honderd landen waar hun behang in het luxere segment verkrijgbaar is. De naam Elitis is afgeleid van een Griekse dichter die gefascineerd was door de schoonheid, een emotie die centraal gesteld wordt tijdens het ontwerpen van het Elitis behang. Deze emotie staat garant voor een bijzondere beleving van Elitis behang.

Elitis staat voor innoveren en het gebruiken van de nieuwste en experimentele technieken door hun ontwerpafdeling waardoor authentieke eigentijdse producten ontstaan op het gebied van wandbekleding. Elitis behang is een unieke en vernieuwende ervaring, altijd verrassend en wanneer je Elitis behang bekijkt is het iedere keer weer een gebeurtenis op zich. Met de creaties van Elitis behang weten de ontwerpers regelmatig naadloos een brug te slaan tussen mode, luxe accessoires en interieur. Er zijn kunstenaars die uitgenodigd worden een collectie voor Elitis behang te ontwerpen. Van de Franse kunstenaar François Mascarello zijn ontwerpen opgenomen die vooral veel geometrische vormen en patronen omvatten. Botanische motieven en patronen geïnspireerd op de vintage trend bevinden zich ook in de collectie.

Unieke prints en materialen

Het gebruik van hoogwaardige vinyl vervaardigd uit papier met structuren van organische vezels als grassen en haren uit dierlijke vachten, katoen, zijde, raffia en andere producten laten je voelbaar genieten. Vacht- en huidstructuren als Rog, Palingleer en Krokodil geven glans aan het Elitis behang dat soms een naam als Luminiscent draagt. De volle diepe kleuren van bijvoorbeeld de Croc-serie vragen erom aangeraakt te worden. In de serie Nomades is een vlakverdeling toegepast geïnspireerd op de lappendeken van het hout van een palmboom. Het vinyl behang met de voelbare structuur van zeegras wordt geleverd in rollen van tien meter bij een meter breed. Fluweel zacht velvetbehang in verschillende kleuren en wandbekleding van pure geruwde zijde zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes en per meter te bestellen. Zo is het fluweelbehang verkrijgbaar in stroken een meter en dertig centimeter breed en geruwde zijde in de breedte van een meter en tien centimeter.

Bijzonder duurzaam

De vinyl collectie van het Elitis behang is met een vochtig doekje eenvoudig schoon te maken. Dit gecombineerd met de smaakvolle en tijdloze motieven, structuren en ontwerpen maken het tot een duurzame keuze waar u lange tijd plezier van heeft want voor elke smaak is er prachtige inspirerende wandbekleding te ontdekken binnen de Elitis behang collectie.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
badkamertrends Previous post Dit zijn de badkamertrends van dit moment
eigen brood Next post Jouw eigen brood op de plank