Read Time:2 Minute, 11 Second

De knoop is doorgehakt: je gaat je huis verkopen en terughuren. Spannend! Je wilt natuurlijk de waarde van je huis verhogen voor de verkoop. No worries, we’ve got your back! Lees snel verder, want met deze stylingtips verhoog jij de waarde van je huis!

Licht in en om het huis

Je hebt het vast zelf ook al eens gemerkt, maar een ruimte lijkt veel groter en mooier als er veel lichtinval is. Doe daarom je gordijnen open, haal je zonnescherm omhoog en zet wat extra sfeerverlichting aan om donkere hoekjes te verlichten. Is het al donker of schemer buiten als er mensen komen bezichtigen? Steek dan een kaarsje aan, en als je een tuin hebt, denk dan ook aan de tuinverlichting. 

Creëer meer ruimte

Eventuele kopers kunnen vaak niet goed zien hoeveel ruimte er is in huis als deze helemaal volgebouwd is met meubels en andere spullen. Zorg er daarom voor dat je meubels zo ruim mogelijk staan en haal krukjes, stoelen of andere kleine meubels (die geen functie hebben, laat de eetkamerstoelen maar staan) weg. Zo maak je het oppervlak optisch groter. 

Een likje verf

Heb jij nou donkere of misschien juist fel gekleurde wanden in huis? Verf deze dan in lichte en zachte tinten. Of maak de muren gewoon wit. Wit of lichte kleuren laten een ruimte groter lijken, en het oogt frisser. In een neutrale ruimte kunnen eventuele kopers zich ook veel beter een voorstelling maken van hoe ze de ruimte willen benutten of inrichten. 

Heb je nou al witte muren, check dan eens of deze echt nog mooi wit zijn (dus geen donkere krassen, vieze handen van de kids etc.). Als je witte muren niet meer zo wit zijn, is het ook verstandig om er even opnieuw een likje verf over te halen. 

Kleine klusjes

Loszittende deurgrepen, een versleten vloerbedekking, schimmel op de kitranden bij de douche, oude lekkage plekken in de keuken.. Deze kleine puntjes kunnen de indruk geven dat er nog veel meer achterstallig onderhoud is dan snel zichtbaar. Loop dus even je huis door alsof jij een eventuele koper bent en kijk kritisch. Maak dan een lijstje met punten die opgepakt moeten worden en pak ze ook daadwerkelijk op. Zo maak je snel je woning instapklaar, en een stuk aantrekkelijker op de advertentie foto’s. 
En dan als laatste: zorg voor een lekkere geur in huis, zet verse bloemen op tafel, trek dat laatste onkruid weg. En dan ben je er klaar voor: jouw huis is nu helemaal klaar om bekeken te worden door een vastgoedhandelaar of particulier. Succes met de verkoop!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
sloten openen den bosch Previous post Sloten openen in Den Bosch, zo doe je het.
wabi sabi woontrend Next post Wat is een Wabi Sabi interieur?