Read Time:2 Minute, 24 Second

Woontrend hout met staal

Woontrends volgen zich in een snel tempo op. Toch zijn er zo van die trends waarvan je weet dat het blijvers zijn. Hout met staal is een trend die alles heeft om zo een blijver te zijn. De combinaties bij deze samenstelling zijn bijna eindeloos en hebben in het verleden reeds hun sterkte bewezen.

Niet enkel tafels van hout met staal

Op de eerste plaats denken we natuurlijk aan de tafel van hout met staal en bijpassende stoelen.

tafel hout met staal

Maar de mogelijkheden reiken natuurlijk veel verder. Binnendeuren, keukens, badkamermeubels, trappen en nog veel meer. Een mooi voorbeeld van een boekenkast van hout met staal kan u hier bekijken.

boekenkast van hout met staal
Afbeelding: www.home24.nl

De verticale delen van de boekenkast bestaan uit staal, tussenin werden, horizontaal, houten legger geplaatst. Om meer warmte te creëren werd voor een houten achterwand gekozen. Ook de trap op de voorgrond is een combinatie van hout met staal. De gelaste stalen trap werd gecombineerd met vol eiken balken die dienen als treden. Dit geeft een moderne, industriële look maar straalt tegelijkertijd warmte en gezelligheid uit. Het is dan ook niet te verwonderen dat steeds meer mensen kiezen voor een hout met staal combinatie. Zowel voor kleine als grote interieurelementen maar ook voor zichtbare constructiewerken valt momenteel de hout met staal combinatie erg is de smaak.

 

Alleen maar voordelen

De combinatie van staal met hout past binnen elk interieur. Van industrieel en stoer over modern naar warm en rustiek. Hout met staal is in elk interieur in te passen. Ook de mogelijkheid om verschillende soorten hout te kiezen is een sterk pluspunt. Veel van deze houtsoorten kunnen ook nog eens op verschillende manieren behandeld worden waardoor er telkens een ander gevoel gecreëerd wordt. Mensen gaan weer op zoek naar meer natuurlijke producten waarvan men kan zien hoe ze gemaakt zijn en waar ze vandaan komen. Hout en staal zijn daarnaast ook nog eens zeer sterke en duurzame producten. Ze hebben de eigenschap heel makkelijk bewerkbaar te zijn wat eindeloze combinaties, zowel interieur als exterieur, met zich meebrengt. Door de sterkte en duurzaamheid van hout en staal is het dan ook perfect mogelijk de elementen van je interieur naar buiten te laten doorlopen.

Waarom nog twijfelen?

U zal ondertussen wel begrijpen dat je met de combinatie hout met staal weinig kan misdoen. Let wel, zoals steeds, op de kwaliteit van de geleverde producten. Hout en staal zijn mooie, zuivere grondstoffen maar hebben ook de eigenschap wat duurder te zijn. Zeker wanneer men opteert voor een houtsoort uit een hogere kwaliteitsklasse kan de prijs flink oplopen. Toch zijn vele interieurvormgevers het er over eens, hout met staal is grote liefde. Er zal nog heel veel moois en warmte voortvloeien uit deze combinatie. Men verwacht dan ook dat hout met staal nog vele jaren hot zal blijven.

inrichting hout met staal

salontafel hout met staal

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Een nieuw huis bouwen
Next post Inspiratie voor garages