Read Time:3 Minute, 58 Second

Natuursteen verfraaid uw leefomgeving

Zij die wel eens in Schotland of Engeland op vakantie geweest zijn en ook het platteland bezocht hebben, kennen waarschijnlijk de Flagstones. Dat zijn stenen die gebruikt worden voor vloeren, buitenmuren, paden en waarvan een van de kenmerken de robuustheid, het pure, is.

Natuurstenen wandbekleding

Stenen hebben een eigen karakter. Ze stralen warmte, stevigheid en vooral het natuurlijke uit. De nieuwste trends laten dan ook veel stenen zien. Langs muren, om open haarden, op de vloer of in combinaties. Natuurlijk kunt u voor een steentripmuur kiezen, maar hebt u wel eens aan een natuurstenen wandbekleding gedacht, waarbij de muur niet mooi vlak is, maar waar stenen er letterlijk uitspringen? Dit maakt een muur extra spannend. Ieders oog zal hier direct op vallen en de leuke reacties blijven niet uit. De natuurstenen wandbekleding is er in allerlei variaties, waarbij met name de kleurstelling het interieur mee opbouwt. Hebt u voor modern witte muren gekozen? Denk dan eens aan een grijze wand, opgebouwd uit natuursteenstrips. Dat maakt dat het verrassend en warm wordt.

Natuursteen strips

Met natuursteen strips kunt u alle kanten op. Niet alleen door de kleuren die er aangeboden worden, ook door de vormen die er mee opgebouwd kunnen worden. Zo heeft een Rusty Slate wand een stijlvolle uitstraling en kunt u met mozaïk extra accenten zetten. Leisteen of zandsteen helpen om wanden te accentueren, want een natuursteen wandbekleding van deze steensoorten biedt een zekere deftigheid die u misschien niet direct zou verwachten. U kunt overigens steenpanelen uitstekend combineren met hout.

Bewerkelijk

Een natuursteen wandbekleding kan zowel binnen als buiten aangebracht worden. Dankzij de steenpanelen en de natuursteen strips kunt u dat ook zelf doen. Daarbij gelden twee vuistregels.
1. Bereid alles goed voor. Dat betekent ook dat u een strip uitprobeert op een plek die niet in het oog valt. Zo kunt u direct zien of alles perfect is.
2. Neem de tijd en werk rustig. Dit is geen snelle klus. Uiteindelijk moet de nieuwe muur heel wat jaren mee.
Mocht u twijfelen, schakel dan altijd een vakman in. Zodoende voorkomt u dat het eindproduct tegenvalt. Jammer van de moeite en het geld. Gaat u zelf aan de slag, volg dan de instructies en u zult verbaasd zijn over het eindproduct. Een prachtige natuurstenen wandbekleding waar iedereen direct verliefd op wordt.

Natuurstenen wandbekleding in de Tuin

In principe zijn de natuursteen strips overal te gebruiken. U kunt ze voor uw tuinmuur of de terraswand gebruiken, maar net zo goed een badkamermuur ervan voorzien. Het prachtige materiaal zorgt er voor dat ze overal hun steentje bijdragen. Dat heeft ook te maken met het kleurenaanbod. Zo zijn natuursteenstrips van zwart tot, letterlijk, geel te verkrijgen. U kunt kiezen voor steenpanelen in Himalaya rood, Oxide of Quartsiet. Of hebt u liever platte kiezel? Er is heel veel mogelijk met natuursteenstrips, waardoor ze in ieder interieur inzetbaar zijn.

natuursteen wandbekleding

Keuzes

Niets is moeilijker dan kiezen. Voorkom dat u achteraf spijt heeft van uw keuze. Maak een moodboard. Dat is een kartonnen plaat op A3 formaat. Plak op de plaat de kleuren en het interieur waar u aan denkt. Neem dan de natuursteen wandbekleding die u in gedachten hebt en plak ze er bij. Al snel wordt duidelijk of dit past of niet. Nu kunt u zien hoe het er later uit zal gaan zien en eventueel uw keuze herzien. Het leuke is dat u op die manier direct kunt zien of u toch niet liever flatface Mongolian neemt voor de wand rondom de open haard of waar de tv komt te hangen. Dit doet het bijzonder goed in een kamer waar de andere wanden een Magnolia kleur krijgen.

Natuur

Alle trends die de laatste jaren ontstaan zijn, hebben een ding gemeen: ze halen de natuur in huis. Dankzij de natuursteen wandbekleding wordt dat nog makkelijker. De combinatie tussen de natuursteenstrips, mooie houten meubels en industriële lampen, waarbij natuurlijke accessoires het geheel afronden, zorgt voor een interieur waar warmte heerst, waar het leefklimaat gebaseerd is op het buitenleven. Dat betekent dat we de zo typische Nederlandse inrichting, die vooral functioneel zijn moet, loslaten. Een ander voordeel van natuursteen strips is dat het makkelijk te onderhouden is. U kunt ze zelfs stofzuigen. Ook dat draagt bij aan het plezier dat ze opleveren.

Buiten

Mocht u denken aan het isoleren van de buitenmuren, kijk dan ook eens naar de zwart marmeren ruwe wandbekleding voor buitenmuren. U kunt uw huis, naast energiezuiniger, ook nog een stuk mooier maken. Met name Flagstones zijn ideaal om buiten te gebruiken. Ook al omdat geen enkele steen hetzelfde is. Als alles klaar is, ziet niemand dat het steenpanelen zijn, maar denkt dat het steen voor steen gemetseld is. Daarnaast geldt ook nog dat de waarde van uw woning op die manier stijgt.

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Inspiratie voor garages
Next post Leer alles over warmtepompen