Read Time:2 Minute, 0 Second

Krijg jij binnenkort de sleutels van je nieuwbouwwoning overhandigt? Een spannend moment, waar je wellicht al maanden naar aan het uitkijken bent. Het is voor veel mensen de start van een periode van klussen in huis. Denk aan het afwerken van wanden, het leggen van de vloer en bijvoorbeeld het schilderen van de trap. Een goede voorbereiding is essentieel bij de afbouw van een nieuwbouwwoning; je wilt het in één keer goed doen. Kies jij ervoor om deze klussen zelf uit te voeren, of laat je het over aan een professional? In dit artikel lees je meer over hetgeen waarmee je rekening dient te houden. 

Maak een plan voor de afwerking van je woning 

Zorg dat je een helder plan hebt voor de afbouw van je nieuwbouwwoning. Kies je voor het stucen van wanden, of ga je voor het gebruik van renovliesbehang? Laat je de trap schilderen, of kies je voor een andere vorm van trapbekleding? Ga je voor pvc of voor een authentieke houten vloer? Ook een gietvloer is de laatste jaren populair geworden. Ieder van deze keuzes brengt z’n eigen voor- en nadelen met zich mee. Bij renovlies- of glasvezelbehang zal je bijvoorbeeld minder snel last hebben van scheuren in de muur. Iets wat doorgaans het gevolg is van het werken van de nieuwbouwwoning in de eerste maanden tot een jaar na de oplevering ervan. 

Nieuwe vloer combineren met vloerverwarming 

Nieuwbouwwoningen worden tegenwoordig vrijwel standaard van vloerverwarming voorzien. Niet alleen op de benedenverdieping, maar ook boven en zelfs op zolder. Het is een factor om rekening mee te houden bij het type vloer wat je kiest. Een pvc-vloer biedt het voordeel dat dit materiaal zeer dun is; het laat de warmte beter door dan bijvoorbeeld het relatief dikke hout. Hiermee is pvc een goedkopere, energiezuinige oplossing voor de afwerking van een vloer in je nieuwbouwwoning. 

Laat de woning door één partij afbouwen 

Wanneer je besluit de afbouw van je nieuwbouwwoning over te laten aan een externe partij, is het verstandig deze klussen door dezelfde partij te laten uitvoeren. Het voorkomt dat partijen elkaar in de weg zitten, of dat planningen niet goed op elkaar aansluiten. Er zijn verschillende organisaties die je kunnen ondersteunen bij de volledige afbouw van de woning. Zo heb je hier zelf geen omkijken naar en ben je verzekerd van een fraai eindresultaat, passend bij de wensen die je vooraf hebt doorgegeven. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
matras op maat Previous post Waarom een matras op maat laten maken?
voordelen inloopdouche Next post De voor- én nadelen van een inloopdouche