Read Time:1 Minute, 58 Second

Een overkapping? Let dan op deze punten

Een tuin overkapping is zeker een aanwinst voor je tuin. Wil je er echter een aanschaffen, dan is het goed om bij jezelf na te gaan wat je wensen zijn. Mocht je dit niet voldoende doen, dan kan het zijn dat het uiteindelijke resultaat je tegenvalt. Maar waar moet je precies rekening mee houden bij de aanschaf van een overkapping? Wij hebben de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet

Wil je wel of geen groendak?

Wil je wel of geen groendak? Het groendak is erg populair op dit moment, omdat ze de overkapping verbinden met de natuur. Hier gaat van alles op groeien en bloeien. Groendaken zijn niet alleen beter voor het milieu, maar ook nog eens erg mooi om te zien. Wil je een overkapping plaatsen, dan is dit wel iets om over na te denken.

Let op de houtsoort

Als je voor een houten overkapping kiest, kun je kiezen uit diverse soorten hout. Echter is hier wel een verschil aan kwaliteit in. Zo staat hardhout erom bekend lang mee te gaan. Echter is dit een vrij dure houtsoort. Douglas hout is weer iets scherper geprijsd. Je kunt ook kiezen voor andere soorten hout, hetzij deze wel moet behandeld moeten zijn. Als je het hout niet regelmatig lakt of beitst, gaat je overkapping niet lang mee. 

Kies voor kwaliteit

Met een houten overkapping ben je vaak verzekerd van goede kwaliteit. Echter moet je ook opletten, omdat sommige goedkopere webshops terrasoverkappingen van slechte kwaliteit aanbieden. Deze zullen dan ook niet lang meegaan. Let dan ook goed op de kwaliteit van de tuinoverkapping die je wenst te kopen en kies voor een betrouwbare webshop.

Let op de afmetingen en palen

Kies je voor een overkapping, dan zal je merken dat deze doorgaans slechts een of twee wanden heeft. De tuinoverkapping staat hierbij op staanders of pijlen. De afmetingen tussen het aantal palen en de terrasoverkapping moet precies goed zijn. Zo hebben tuinoverkappingen die breder zijn dan 2,5 meter zelfs een extra staander nodig. Mocht de overkapping nog breder zijn, dan heb je meerdere staanders nodig, zodat deze diverse weersomstandigheden kan doorstaan.

Maak jij ook de keuze voor een tuinoverkapping? Ga dan eens op zoek naar een specialistische webshop en laat je informeren. Wij wensen je veel succes met het plaatsen van een tuinoverkapping!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
kruipruimte isolatie Previous post Waarom is ventilatie van de kruipruimte zo belangrijk?
nieuwe verlichting Next post 4 Inspiratie tips voor nieuwe verlichting