Read Time:4 Minute, 0 Second

2021 is alweer ruim een maand onderweg en dus is het eens tijd om te kijken wat de keuken trends dit jaar gaan worden. Zet de landelijke keuken trend nu echt door of blijven de meeste mensen kiezen voor een moderne uitstraling? Een trend die vorig jaar al werd ingezet is het feit dat we populaire stijlen nu in allerlei vormen zien. Of je nu een kleine keuken hebt, een rechte keuken of juist een hele grote; als je voor een bepaalde stijl hebt gekozen kan die tegenwoordig vertaald worden naar elk formaat keuken.

De zogenaamde slimme keuken

Een van de trends waarvan we zeker weten dat die door zal zetten is de zogenaamde ‘slimme keuken.’ . De koelkast een seintje laten geven wanneer de voorraad bijna op is? De oven voorverwarmen terwijl je onderweg naar huis bent? Het koffiezetapparaat jouw favoriete kopje koffie laten zetten terwijl je je nog aan het aankleden bent? Het kan tegenwoordig allemaal. De techniek in de keuken blijft zich steeds verder ontwikkelen en deze staat niet stil. Hierdoor is er steeds meer mogelijk en zullen er in de toekomst toepassingen komen die we ons nu nog niet kunnen voorstellen.. 

Duurzaamheid in de keuken

In elk aspect van ons leven is er steeds meer aandacht voor duurzaamheid en het milieu en dat zet ook in 2021 door op het gebied van keukens. Komend jaar zullen er namelijk veel natuurlijke materialen zoals steen, hout en marmer opduiken die de basis van de sfeer in de keuken zullen vormen. Deze materialen zorgen ervoor dat de keuken een luxe, warme uitstraling krijgt en voegen zij karakter toe aan het interieur van je keuken.

Makkelijke, slimme manieren om spullen op te bergen

Je hebt in de keuken natuurlijk veel spullen nodig, zoals servies, pannen, etc. Die moet je natuurlijk wel allemaal op een goede manier kunnen opbergen. Gelukkig bestaan er tegenwoordig een hoop slimme kasten die zelfs de kleinste en lastigste plekken benutten. Zoals een draaiplateau in een hoekkast. Zo kun je altijd goed bij je spullen en kun je veel meer kwijt dan in een normaal kastje. We verwachten dat dit zich nog verder zal ontwikkelen en onze keuken ook op die manier steeds slimmer maakt. 

Een lege keuken brengt rust

Hierdoor kun je losse apparaten, zoals een waterkoker, juicer, koffiezetapparaat en mixer zoveel mogelijk op te bergen in kastjes waar je ze ook weer makkelijk uit kunt pakken. Hoe leger je aanrecht, hoe ordelijker, en daardoor ruimtelijker, het voelt. Hoe meer kastruimte er is, hoe beter eigenlijk. Hoe meer apparatuur in de kasten is verwerkt, hoe rustiger de keuken zal ogen. Vooral in een kleine keuken bespaar je ruimte door apparaten handig op te bergen.

Verzamel punt

De keuken is al lang niet meer alleen de plaats waar gekookt wordt. De ruimte fungeert steeds vaker als kloppend hart van het huis, waar iedereen samenkomt om te ontbijten, te borrelen of om de dag door te nemen. Waarschijnlijk heb je nog nooit zoveel tijd in de keuken doorgebracht als de afgelopen maanden, sinds de restaurants en cafés gesloten zijn. Des te belangrijker dus om eens na te denken over een nieuwe keuken, of misschien een verbouwing van je huidige.

De donkere keuken

Waar deze trend in 2020 al begon, zal ook in 2021 de zwarte keukentrend door gaan zetten. Maar naast zwart, zullen ook andere donkere kleuren en materialen de trend gaan vormen, zoals diep grijs, donkerbruin of notenhout. Een donkere keuken krijgt automatisch een stijlvolle look en siert vrijwel elke interieurstijl. Daarnaast kan zo’n donkere keuken ook goed gecombineerd worden met een moderne huiskamer. Een soort van balans in licht en donker.

Natuurlijke materialen

We verwachten ook dat marmer dit jaar in meer keukens toegepast gaat worden, net als andere natuurlijke materialen. Door de aderstructuur in marmer, krijg je een rijke, natuurlijke look die het tijdloze en elegante karakter van het interieur zullen benadrukken en altijd uniek is. Uiteraard kun je zelf bepalen in welke mate je deze trend verwerkt in je keuken. Kies bijvoorbeeld alleen voor een marmeren werkblad of trek het tevens door naar de achterwand. En in combinatie met messing accenten kun je iets heel moois neerzetten!

Ontwikkelingen in keukenapparatuur

Ook qua ‘hardware’ in de keuken zijn er trends die we signaleren. Zo hebben bijna alle nieuwe keukenkranen zogenaamde ‘volumebegrenzers’ voor besparing van water. Dat maakt een duurzame keuze makkelijker. Bij het ontwerpen van een nieuwe keuken zullen de close-in boiler en combi-kokend waterkraan waarschijnlijk als optie langs komen. Ze werken op elektriciteit, en passen in die zin bij aardgasvrij wonen. Maar ze zijn niet energiezuinig en leiden met de huidige grijs-groene stroom in Nederland tot meer uitstoot van CO2 dan warm water uit een hr-ketel, in combinatie met kokend water uit de waterkoker of fluitketel. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Hoe zet je promotiemiddelen goed in voor je bedrijf?
Next post Alles wat je moet weten over radiatoren