Read Time:2 Minute, 29 Second

Elektriciteitsrekeningen kunnen een grote kostenpost zijn, vooral in perioden van intensief gebruik. Een eenvoudige manier om je elektriciteitskosten te verlagen, is je huis met zonnepanelen uit te rusten. Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit, zodat je minder afhankelijk bent van een nutsbedrijf om je huis van stroom te voorzien. Maar zijn zonnepanelen een goede keuze voor jou? En hoe haal je het beste rendement uit de zonnepanelen?

Zonnepanelen plaatsen levert veel voordelen op

Waar veel mensen alles over willen weten, is het rendement op de investering (ROI) van zonnepanelen. Of het nu zonnepanelen op een bedrijf in Utrecht zijn of zonnepanelen in Zeeland op een rijtjeshuis, dat maakt niets uit. Beide zullen ze de initiële kosten terugverdienen. Je bespaart sowieso met zonnepanelen op je energierekening. Met die besparing kan een doorsnee gezinswoning al binnen 6 jaar de investering terugverdienen. Daarna geniet je nog minimaal 15 jaar van de stroom die panelen gratis opwekken.

Twee manieren waarop zonnepanelen geld opleveren voor de bezitters

Zoals net is aangegeven bespaar je op de elektriciteitsrekening. Elektriciteitsverbruik wordt gemeten in kilowatturen (kWh) en je hebt een bepaalde hoeveelheid kWh nodig om de apparaten en toestellen in je huis te laten werken. Als je een zonnepanelensysteem kiest dat aan jouw behoeften voldoet, kan je elektriciteitsrekening (afgezien van de kleine vaste kosten die nodig zijn om op het net aan te sluiten) aanzienlijk verlaagd worden. Omdat je gebruik kan maken van de  stimuleringsmaatregelen voor zonne-energie, is dit de tweede manier waarop je geld kunt besparen. Subsidieregelingen en btw-teruggave kunnen grote financiële meevallers opleveren.

Wegen de kosten op tegen de winsten?

De kosten van zonnepanelen kunnen variëren naargelang de grootte, indeling  en de ligging van jouw huis. De gemiddelde kosten om een systeem van zonnepanelen te installeren, liggen ergens tussen €3.000,- en €10.000,-. Het onderhoud aan de zonnepanelen, is nihil. Op deze manier hoef je alleen de producten en de installatie van de zonnepanelen te betalen. Je moet er wel voor zorgen dat jouw zonnepanelen goed schoon worden gehouden en dat er zich geen bladeren, zand en ander hinderlijk materiaal ophopen. Want dit blokkeert het zonlicht en maakt de zonnepanelen minder efficiënt. Doordat het gebruikelijk is om op zonnepanelen een garantie van 20 tot 25 jaar te geven, geeft dit aan dat je na de investering, weinig geld in de installatie hoeft te stoppen. 

Zonnepanelen besparen op elektriciteit en verhogen de waarde van jouw huis

Je zal een gespecialiseerd bedrijf voor zonnepanelen moeten laten komen om te beoordelen hoe de panelen het best op jouw dak of terrein geplaatst kunnen worden. BINK Solar is zo’n partij die antwoord kan geven op de vraag: ‘hoe haal ik het meeste rendement uit mijn zonnepanelen?’

Wanneer je op korte termijn gaat verhuizen kan je de investering meegenomen worden bij de taxatie. Hierdoor wordt jouw huis meer waard en maak je geen verlies op de net geïnstalleerde panelen, waar de nieuwe bewoner nog lang plezier van zal hebben. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
nederland interieur Previous post Van zitkuil tot filmsetlamp: vijf decennia Nederlandse interieurs
jungle interieur Next post Haal de jungle in huis!