Read Time:1 Minute, 35 Second

Voor het ‘nieuwe wonen’ zijn aluminium profielen onmisbaar geworden. Naast voor de meest voorkomende constructie doeleinden – zowel binnen als buitenshuis – wordt ook voor zichtwerk steeds vaker gekozen voor aluminium profielen. Vooral (zwart) gecoat aluminium is enorm populair tegenwoordig. Hier vertellen wij – van ALUMINIUMvakman.nl – u graag wat meer over. 

Brut aluminium.

Allereerst even een korte toelichting. Normaal gesproken wordt – zeker in het geval van constructiedoeleinden binnenhuis – gekozen voor profielen van brut aluminium. Brut aluminium betreft onbehandeld aluminium, ook wel blank / onbewerkt aluminium genoemd. Belangrijk om hierbij toe te lichten is dat aluminium van zichzelf al een oxidelaagje bevat, dat het metaal tot op zekere hoogte beschermd. Dit zorgt er dan ook voor dat aluminium profielen, die initieel glanzen, wat doffer worden, dat komt door het oxidelaagje. 

Gecoat aluminium.

Speciaal voor buiten wordt vaak gekozen voor geanodiseerd en/of gecoat aluminium, maar voor nu gaan we wat dieper in op gecoat aluminium t.b.v. zichtwerk, oftewel voor een mooie afwerking van uw interieur. Wij zijn op dit moment druk bezig met een gerichte collectie aluminium profielen bij ALUMINIUMvakman die – direct inclusief coating – op maat besteld kunnen worden.

Je kunt bij ons een gerichte collectie aluminium profielen gecoat bestellen. Hierbij is de standaard kleur RAL 9005 (gitzwart). Nadat wij jouw aluminium profielen op maat gezaagd hebben, worden deze getransporteerd naar onze ‘coater’. Hier worden de profielen voorzien van een hoogwaardige poedercoating.

Glad of fijnstructuur?

Je hebt hierbij de keuze uit een gladde coating en een fijnstructuur coating. Houdt er hierbij rekening mee dat een fijnstructuur coating wat harder is en ook vallen kleine oneffenheden hierbij minder op. Zeker in het geval van het afwerken van een ruimte waar het aluminium profiel wel eens een tikje of stootje kan krijgen, zoals in de keuken bijvoorbeeld, adviseren wij een coating met fijnstructuur. Houdt hierbij wel rekening met het feit dat de kleur hierbij wat lichter oogt dan een gladde coating.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
winter interieurtrends Previous post De herfst en winter interieurtrends 2019-2020: kleur op kleur
Next post Het nieuwe wonen met een sfeervolle eiken tafel!