Read Time:2 Minute, 24 Second

Hoewel het “hartje zomer” is en de zon zich momenteel over het algemeen van z’n beste kant laat zien, is de winterperiode wat interieur betreft toch een van onze favoriete periodes wanneer het interieur betreft. Intussen zetten wij alvast een aantal interieurtrends voor de komende winter op een rijtje. En ja, we zijn er vroeg mee! Maar wanneer het op interieurtrends en ontwikkelingen aankomt kun je er ook maar beter vroeg bij zijn. In dit artikel gaan we dieper in op ‘kleur op kleur’.

kleur op kleur interieur

‘Kleur op kleur’, wat is het precies?

Kleur op kleur is de voornaamste van de nieuwste woontrends 2020. Met een chiquer woord wordt het ook wel ’ton-sur-ton’ genoemd. Het is je interieur inrichten met slechts één kleur, maar dan in verschillende tinten. Denk bij de herfst en winter interieurtrends 2019-2020 bijvoorbeeld aan een volledige kamer in blauw, in roze of in grijze tinten. Speel met lichte en donkere kleuren en plaats ze tegenover elkaar. In de woontrends voor komende winter zien we nog altijd de speelse en toch stijlvolle trend om bijvoorbeeld eetkamerstoelen van verschillende kleurschakeringen met elkaar te combineren.

Maak je interieur zo licht of donker als je wilt

Bij de interieur kleuren 2020 waarbij je ‘kleur op kleur’ gebruikt komt het vaak voor dat je interieur te donker is. Denk maar aan een kamer met alle muren in mosgroen. Dit kun je vermijden door bijvoorbeeld slechts één muur donker en de andere muren lichter te schilderen. Om je interieur lichter of donkerder te maken gebruik je gerust wit en zwart in combinatie met je kleur.

interieurtrends 2020

Wijzig jij graag je interieur?

Volg jij graag de nieuwste woontrends 2020 en verander je regelmatig je interieur? Pas dan voor de interieurtrends 2020 met ’ton-sur-ton’ goed op. Kleur dan vooral niet je muren, vloeren of plafond in je ton-sur-ton kleur. Maar geef ze een neutrale kleur zoals wit of gebroken wit. Bouw je kleur op kleur interieur dan op met accessoires: dekens en sierkussens in je fauteuils, overtrekken voor je stoelen, vloerkleedjes, gekleurde lampenkappen, muurdecoratie, je bedlinnen of de accessoires van je badkamer bijvoorbeeld. Je kunt dan makkelijk je ton-sur-ton kleur en je interieur kleuren 2020 wijzigen van bijvoorbeeld blauw naar bruin enkel door deze accessoires te veranderen.

winter interieurtrends

Maak je huis klaar voor de herfst en winter 2019-2020

Wil jij je woning omtoveren volgens de woontrends voor komende winter, en dit met kleur op kleur? Begin dan met je kleur te kiezen en bouw daarop voort. In de herfst en winter interieurtrends 2019-2020 zien we zowel zachte aardekleuren, pastel- en poederkleuren als hevige uit de band springende kleuren. Denk aan de opvallende herfstkleuren in een bos: bruin, goud, oker en geel. Of denk aan de ijzige kleuren van een zacht winterlandschap: grijs, wit en eventueel een beetje blauwig wit. Binnen de interieurtrends 2020 kunnen beide trends!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
warme kleuren interieur Previous post De herfst en winter interieurtrends 2019-2020: alles mag, niets hoeft!
Next post Gecoat aluminium als ‘afwerkprofiel’?