Read Time:5 Minute, 49 Second

Gezonde lucht in huis is erg belangrijk. Doordat we onze huizen en appartementen steeds beter zijn gaan isoleren, zien we dat een goede toevoer van frisse lucht vaak wordt vergeten. Hierdoor kan het klimaat in huis droog zijn, wat uiteraard niet gezond is. Ruimtes in je huis moeten regelmatig gelucht worden om ervoor te zorgen dat er een goede luchtvochtigheid is. Is die te laag en wil je de luchtvochtigheid in je huis verhogen, dan zul je op zoek moeten naar een goede luchtbevochtiger.

De ideale luchtvochtigheid en de beste luchtbevochtiger

Zo’n bevochtiger zorgt namelijk voor de juiste hoeveelheid vocht in huis. Je doet wat water in het waterreservoir en de bevochtiger zorgt ervoor dat je kamer een ideale luchtvochtigheid bereikt. Zo’n toestel meet zelf hoe droog de lucht is en regelt een ideale luchtvochtigheid van tussen de 40 en 60 procent. Nu zijn er verschillende soorten luchtbevochtigers en voor je de juiste beslissing kunt maken wat de beste luchtbevochtiger is voor jou, zul je het verschil moeten weten tussen de verschillende soorten luchtbevochtigers.

Vandaar een opsomming van de verschillende soorten luchtbevochtigers die er zijn.

Stoom luchtbevochtiger; de goedkoopste luchtbevochtiger

Geschikt voor ruimtes waar in korte tijd veel lucht bevochtigd moet worden.
Dit type luchtbevochtiger wordt vaak aangeduid als een “verdamper.” Een stoom-luchtbevochtiger kookt het water en brengt de warme stoom in de kamer. Van alle soorten bevochtigers is dit de eenvoudigste en goedkoopste luchtbevochtiging techniek. Vanwege het hitte-element om het vocht tot kookpunt te brengen, is het energieverbruik van deze techniek wel het hoogst.

Ultrasone bevochtiger; stille luchtbevochtiger

Geschikt voor kleine kamers, zoals een slaapkamer of een babykamer. Van alle typen luchtbevochtigers is deze het meest stil. Daarnaast is het toestel te herkennen aan zijn uitstoot van koele mist. Een ultrasone luchtbevochtiger maakt gebruik van een metalen diafragma vibrerend op een ultrasone frequentie. Hierdoor ontstaan waterdruppeltjes die vervolgens tot nevel leiden.

Waaier of adiabatische luchtbevochtiger; snelle bevochtiger

Deze luchtbevochtiger is geschikt voor ruimtes waar zeer snel bevochtigen prioriteit is, zoals bijv. een plantenkwekerij. In deze luchtbevochtiger slingert een roterende schijf water op een kam-achtige diffuser. Die diffuser breekt het water in fijne druppeltjes die zweven in de lucht. Je ziet normaal gesproken deze druppeltjes als een koele mist het bevochtigingsapparaat verlaten.

Koudwater luchtbevochtiger; eenvoudige luchtbevochtiger

Geschikt voor ruimtes die stil moeten zijn en grote ruimtes zoals een museum of een magazijn, ook wel de koudwaterverdamper of luchtwasser genoemd. Dit type luchtbevochtiger is eigenlijk heel eenvoudig en grotendeels zelfregulerend. Een reservoir bevat koud water. Een sponsachtig filter absorbeert het water uit het bassin. En een ventilator in het bevochtigingsapparaat blaast dan lucht door het bevochtigde filter. Als de lucht door het filter van het luchtbevochtiging toestel geblazen wordt, verdampt een deel van het water.

Clean Air Optima CA-606 – Luchtbevochtiger met ionisator en aromatherapie

De Clean Air Optima® ultrasoon luchtbevochtiger CA-606 beschikt over een ingebouwde ionisator die negatieve ionen produceert voor het reinigen van de binnenlucht en het verrijken van schrale binnenlucht met negatieve ionen waardoor de luchtkwaliteit verbetert.
Negatieve ionen hangen zich aan stofdeeltjes, micro-organismen en andere ongewenste stoffen in de lucht en verbinden deze met elkaar. De deeltjes worden op deze wijze zwaarder dan de lucht, vallen neer en worden zo door de ionisator uit de lucht gefilterd.
Negatieve ionen ondersteunen ook de opbouw van energiereserves en de stofwisseling, de verbetering van de bloedsomloop en het immuunsysteem, de vermindering van symptomen bij allergieën astma en hoofdpijn, de versnelling van helingsprocessen en de afbouw van stress en slaapstoornissen.

Luchtbevochtiger met aromatherapie

Het gebruik van essentiële oliën wordt aromatherapie genoemd. Essentiële olie wordt ook wel etherische olie genoemd. Aromatherapie richt zich op het onderhouden en bevorderen van de gezondheid en het genezen van aandoeningen. Aromatherapie zorgt voor luchtzuiverende werking en neemt onaangename geuren weg.
Ervaar door aromatherapie aangename ambiance in je woning, waarin je je prettig voelt en daardoor beter kunt ontspannen. De hoogwaardige essentiële oliën worden door de ultrasoon luchtbevochtiger CA-606 micro fijn verneveld en zorgen voor een geurcompositie afgestemd op jouw wensen.

beste luchtbevochtiger
Klik hier voor meer info over de Clean Air Optima CA-606

Cascada Ultrasonic luchtbevochtiger

De Pingi Cascada CHD-A4000M luchtbevochtiger is een compacte ultrasone luchtbevochtiger die perfect is voor thuisgebruik. Het maakt gebruik van ultrasone trillingen om een fijne nevel te creëren die bestaat uit ontelbare minuscule waterdeeltjes. Het apparaat kan tot 300ml water per uur omzetten in een fijne nevel. Met de Cascada CHD-A4000M hoef je je geen zorgen te maken over complexe instellingen. Zo kun je alles met één draaiknop bedienen. Het apparaat heeft een LED-indicator, zodat je altijd weet wanneer het apparaat aan staat of wanneer de tank moet worden bijgevuld. Met een maximaal energieverbruik van slechts 28W/h verbruikt het apparaat minder elektriciteit dan conventionele verdamping bevochtigers. De CHD-A4000M tank is 4L groot, wat betekent dat hij de lucht vele uren achtereen kan bevochtigen. Een eenvoudige waterfilter voor de tank is inbegrepen.

verschillende soorten luchtbevochtigers
Klik hier voor meer info over de Cascada Ultrasonic luchtbevochtiger

Medisana UHW

De Medisana Luchtbevochtiger zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid gehandhaafd blijft doordat het apparaat het water verandert in een fijne nevel die zich door de ruimte verplaatst en lucht daardoor bevochtigd. De luchtkwaliteit wordt aanzienlijk verbeterd waardoor wordt voorkomen dat de slijmvliezen en de huid gaan uitdrogen. Mensen met hooikoorts zullen ook veel baat hebben bij een luchtbevochtiger. De luchtbevochtiger werkt energiebesparend en maakt nauwelijks geluid, je kunt dus ook tijdens het slapen van een prettige luchtvochtigheid genieten. De Medisana 60065 schakelt automatisch uit als de watertank leeg is.

goedkope luchtbevochtiger
Klik hier voor meer informatie over de Medisana UHW

Stadler Form Oskar

Stadler Form Oskar Luchtbevochtiger is een koudwaterverdamper die ruimtes tot 50m2 bevochtigt met behulp van een koudwater techniek. Deze techniek maakt de luchtbevochtiger erg zuinig in energieverbruik. De luchtbevochtiger beschikt over twee standen, een nachtmodus en schakelt automatisch uit als het reservoir leeg is. Deze Oskar is de grotere broer van de Oskar Little . Er is ook een Oskar Big verkrijgbaar.

– Met dimbare ledverlichting
Voor een lange levensduur van uw houten vloer en meubels
– Met houder voor etherische geuroliën
– Ook verkrijgbaar in zwart

de beste luchtbevochtiger
Klik hier voor meer informatie over de Stadler Form Oskar

Duux Tag

Het mooie van deze vernevelaar is dat hij geruisloos is. De koude nevel wordt opgewekt door ultrasone geluidstrillingen, die niet hoorbaar zijn voor het menselijk oor. Bijkomend voordeel van de ultrasone werking is dat Tag energiezuinig is. Hij verbruikt wel 80% minder stroom dan traditionele stoombevochtigers. De nevel wordt het beste opgenomen in de lucht als je het apparaat op een tafel of kastje plaatst. Daarom is de Tag aantrekkelijk vormgegeven. Met de stijlvolle hout gelamineerde pootjes, de ronde vorm en het leren label is hij eenvoudig, modern en stoer. Helemaal geschikt voor een prominent plaatsje in je woning! De ultrasone techniek zorgt direct voor zichtbare nevel. Heb je spelende kinderen of huisdieren rondlopen? Geen zorgen. De nevel is koud, dus Tag is volledig veilig.

de verschillende soorten luchtbevochtigers
Klik hier voor meer informatie over de Duux Tag

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
tuin verlichting Previous post Kijk eens serieus naar je tuinverlichting
yoga thuis Next post Met yoga de Corona crisis doorkomen