Read Time:2 Minute, 50 Second

Door oude items aan je interieur toe te voegen kun je op een vrij makkelijke manier een ​​warm gevoel aan dat interieur toevoegen. Zeker bij een modern interieur kan dit erg goed werken, omdat een dergelijk interieur vaak wat kouder overkomt… en vintage elementen werken erg goed in combinatie met een modern interieur! In deze blog kijken we hoe je vintage interieur items kunt combineren met een moderne interieurstijl.

Lockerkasten zowel oud of nieuw?

Vaak denkt men dat je voor een vintage interieur vlooienmarkten en veilinghuizen af moet om op zoek te gaan naar tweedehands items. Niets is echter minder waar. Vintage items hoeven absoluut niet oud te zijn. Wat dacht je van een nieuwe lockerkast in plaats van een vergelijkbare kast vol stof en spinnenwebben? Dergelijke lockerkasten kun je namelijk ook in nieuwstaat vinden, terwijl een dergelijke kast toch dat vintage gevoel aan je interieur kan toevoegen. Het grote voordeel van een nieuwe lockerkast aanschaffen is dat je deze dan ook zelf kunt samenstellen, en dus kunt kiezen uit verschillende opstellingen, sloten, accessoires, etc.

In veel interieurstijlen worden neutrale kleuren gebruikt en worden deze beschouwd als een van de belangrijkste kenmerken, niet alleen in de vintage-stijl, maar ook in modern interieurontwerp. Het gebruik van neutrale, rustige kleuren op de muren of in het meubilair en de gebruikte stoffen geven een warm, zacht en rustig gevoel aan je interieur. Het toevoegen van een bepaald vintage stuk met neutrale kleuren zal de uitstraling van het stuk benadrukken en daarmee het interieur en ander gevoel geven. 

Oude voorwerpen hergebruiken

Bij vintage stijl draait alles om het gebruik van bepaalde voorwerpen en accessoires en ze soms op een andere manier te gebruiken dan waar ze oorspronkelijk voor bedoeld waren. Zoals we hierboven beschreven, kun je op zoek gaan naar nieuwe stukken met een vintage uitstraling zoals bijvoorbeeld een groene design fauteuil,  maar je kunt natuurlijk ook op zoek naar tweedehands spullen.

Sommige interieurs kunnen oude boeken, brieven, oude kranten, antieke glazen potten, oude flessen, veters, koffers of zelfs een oud stuk stof gebruiken, al dan niet ingelijst. 

Mix meubels

Zoals we al zeiden, kan een mix van vintage en modern erg goed werken in een interieur. Tegenwoordig worden er rustieke, verouderde meubelstukken ontworpen waarbij gebruik gemaakt wordt van vintage stoffen. Men kan deze stukken mengen met moderne stukken in dezelfde ruimte. Bijvoorbeeld een rustieke tafel gemixt met moderne stoelen en accessoires. Dit zorgt voor een bepaalde diversiteit die jij helemaal kunt invullen. Zo kun je iets meer richting modern gaan met het gemixte interieur, of juist meer vintage de boventoon laten voeren.

Stoffen spelen een zeer belangrijke rol om de vintage stijl in een huis te versterken. Het is aan te raden om meer dan één stof te gebruiken en te proberen vintage patronen te kiezen met lichte, neutrale kleuren.  Het gaat allemaal om het ontwerpen van je interieur zoals jij dat ziet en waarbij niets onmogelijk is. Het gaat allemaal om het volgen van je smaak, hart en gevoel.

Het mixen van verschillende stijlen is een succesvolle manier gebleken om je huis of woning te decoreren. Maar natuurlijk moet je er wel voor zorgen dat je een dergelijk interieur op een artistieke en unieke manier neerzet die past bij jouw smaak en stijl. Het belangrijkste is namelijk dat je een interieur creëert waar je tevreden over bent en waar je graag in woont.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post 5 tips om je haard warmer te stoken
Houten jaloezieen opmeten Next post 5 redenen om te kiezen voor houten jaloezieën als raambekleding