Read Time:2 Minute, 28 Second

Je hebt raambekleding en je hebt raambekleding. Van alle soorten die vandaag de dag te koop zijn, zijn houten jaloezieën het stijlvolst en meest praktisch. Houten jaloezieën kennen enkele belangrijke voordelen vergeleken met bijvoorbeeld aluminium jaloezieën en andere soorten raambekleding. In deze blog willen we graag vijf redenen toe lichten om houten jaloezieën voor de ramen te hangen. Hebben we jouw nieuwsgierigheid weten te prikkelen? Lees dan snel verder! 

1: Houten lamellen geven jouw woonkamer een natuurlijke uitstraling

Hout is een materiaal dat in de natuur voorkomt. Daarom geven houten lamellen jouw woonkamer, en iedere andere ruimte waar je ze ophangt, een natuurlijke maar ook warme uitstraling. Niet alle houtsoorten zijn geschikt en even mooi om jaloezieën van te maken. Voor het maken van houten jaloezieën wordt dan ook alleen gekozen voor de beste kwaliteit hout. Zo weet je zeker dat je een duurzaam en prachtig ogend product in huis haalt. Houten jaloezieën kunnen geplaatst worden in ieder interieur, van klassiek tot modern. Toch komen ze het mooist uit binnen een landelijke woonstijl omdat deze interieurstijl sowieso al gekenmerkt wordt door het gebruik van natuurlijke materialen. Hout past hier perfect bij.

2: In tegenstelling tot aluminium vervormt hout niet

Aluminium lamellen willen nog weleens vervormen door het vele licht dat erop schijnt. Zodra de jaloezieën eenmaal vervormt zijn, zijn ze moeilijk weer in hun oorspronkelijke model terug te brengen. Het voordeel van hout is dat het niet vervormt. Houten jaloezieën kun je jarenlang voor de ramen hebben hangen en ze zien er nog steeds net zo mooi uit als in het begin.

3: Hout is makkelijk schoon te maken (vooral in vergelijking met stof)

Gordijnen zijn ware stofmagneten. Mocht je nu nog gordijnen hebben, klop ze dan eens uit en je zult versteld staan van de hoeveelheid stof die eruit komt dwarrelen. Vooral wanneer je allergisch bent voor stof is dit natuurlijk alles behalve ideaal. Ook houten jaloezieën trekken stof aan. Het voordeel is wel dat hout makkelijk schoon te maken is. Daar waar je gordijnen eens in de zoveel tijd in de wasmachine moet wassen, kun je houten lamellen schoonmaken door er eenvoudigweg een vochtig doekje overheen te halen. Zo simpel is het!

4: Houten jaloezieën hebben een uitstekende isolerende werking

Wil je zomers de hitte buiten houden en binnen lekker koel kunnen zitten? Terwijl je in de winter juist wilt voorkomen dat de warmte van je verwarming via de ramen naar buiten glipt? Dan zijn jaloezieën de geschiktste bekleding voor je ramen. Vooral houten jaloezieën hebben namelijk een uitstekende isolerende werking. Zo kun je in alle jaargetijden aangenaam in je woning vertoeven.

5: Het zorgt voor een natuurlijke lichtinval

Tot slot zorgen houten jaloezieën voor een natuurlijke lichtinval. In tegenstelling tot aluminium weerkaatst hout het licht niet. Op deze manier komt het zonlicht van buiten op een natuurlijke manier jouw woning binnen. Bovendien wil aluminium nog weleens een irritante schittering geven. Bij hout heb je hier geen last van.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
vintage items interieur Previous post Enkele vintage elementen aan je (moderne) interieur toevoegen
best isolerende kozijnen Next post Wat zijn de best isolerende kozijnen?