Read Time:2 Minute, 16 Second

Hij is weer helemaal terug van weggeweest: de zitzak! En gelukkig maar, want naast dat het een leuke blikvanger is in ieder modern interieur, zit hij ook nog eens ontzettend comfortabel. Je kunt er uren en uren in luieren, lezen en filosoferen over het leven. Het is dus een zeer bijzonder meubelstuk en vraagt daarom ook om enige aandacht wanneer je ervoor kiest. Wij geven jou hier alvast een paar tips over wat je met een zitzak kunt doen en hoe je een zitzak op een leuke en creatieve manier in je interieur kunt integreren.

Bepaal waar je je zitzak installeert

Iedereen heeft wel een favoriet plekje in huis om te genieten van een boeiend boek, een mooi uitzicht of een goed glas wijn. Deze plekken en activiteiten lenen zich perfect voor een comfortabele zitzak. In een zitzak kun je namelijk heerlijk wegzakken om er vervolgens langere tijd in te blijven zitten. Neem bijvoorbeeld dat leeshoekje in je woonkamer of het hoekje naast je muziekinstallatie, perfect voor een zitzak. Uiteraard kun je ook meerdere zitzakken met elkaar combineren waardoor je bijvoorbeeld een heuse salon kunt creëren, of een zithoek om met de kinderen te spelen of een hoek in je mancave om met je vrienden door te brengen. De mogelijkheden zijn oneindig. 

Er bestaan diverse afmetingen voor zitzakken

Zitzakken komen in veel verschillende vormen, soorten en maten. Zo bestaan er zitzakken voor volwassenen en voor kinderen. Zitzakken die ook geschikt zijn voor buitengebruik, zodat je in je tuin heerlijk weg kunt dutten in je zitzak. Er bestaan ronde en langwerpige zitzakken en mega-zitzakken waar je languit op kunt liggen. Bij je zitzak kun je een buisvormig of een U-vormig kussen aanschaffen voor nog meer comfort. Alle zitzakken zijn ergonomisch en vormt zicht naar je lichaam. Ze ondersteunen daardoor alle delen van je lichaam waardoor je er heerlijk in neer kunt ploffen.

Makkelijk te onderhouden

Een bijkomend voordeel is ook dat zitzakken makkelijk zijn in onderhoud. De hoes is kun je meestal afnemen en in de wasmachine stoppen. Het feit dat je de hoes af kunt nemen betekent ook dat je deze kunt vervangen door een andere hoes. Mocht je bijvoorbeeld de kleur van je zitzak willen vervangen, dan kun je dus gewoon een andere kleur hoes aanschaffen. 

Kies kleur voor je zitzakken

Met zitzakken kun je je interieur een andere wending geven. Of kies je een discrete kleur zodat je zitzak in je interieur opgaat? Leuker is nog om een contrasterende kleur te kiezen en er een echte eyecatcher van te maken. Kies je voor een zitzak blauw? Dan kan het niet anders of hij valt op vanaf het moment dat je de kamer binnenkomt. Een zitzak verandert gewoon je levensstijl.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
zolder inrichten Previous post 8 tips om een kleine zolder goed te gebruiken
warmte blijft in huis hangen Next post Warme zomerdagen: zo zorg je voor verfrissing in je huis. De beste tips en adviezen!