Read Time:2 Minute, 18 Second

De zomers in Nederland worden steeds heter: tijd voor actie dus!

Het Nederlandse klimaat verandert heel geleidelijk. De afgelopen decennia is dat te merken gewest door de steeds heter wordende zomers, met name in de afgelopen jaren. Er zijn deskundigen die voorspellen dat Nederland dan ook, over enkele tientallen jaren, hetzelfde klimaat heeft al Spanje en Portugal nu. Leuk voor zonaanbidders natuurlijk, maar een nadeel van de stijgende temperaturen is dat het steeds vaker te warm in huis is in ons land. De warmte blijft in huis hangen en is niet meer weg te krijgen. Hoog tijd natuurlijk om hier iets aan te doen! Maar de slaapkamer koel houden en warmte uit huis krijgen: hoe pak je dat slim aan? De onderstaande tips kun je gebruiken als hulp bij de warmte uit huis krijgen en de slaapkamer koel houden. Zodat het weer aangenaam toeven is in huis, ook op snikhete zomerdagen. Tijd voor actie dus!

1. Schaf ventilatoren of airconditioning aan

De eenvoudigste tip om bij de warmte blijft in huis hangen toe te passen, is het aanschaffen van enkele ventilatoren en die op diverse plekken in huis zetten en ook boven zodat de ventilatoren de slaapkamer koel houden kunnen. Is het te warm in huis, dan is airconditioning laten installeren een nog betere oplossing. Maar dit vraagt wel een flinke investering, dus moet je wel wat kapitaal achter de hand hebben. Maar heb je het er voor over, dan wordt het in de zomer veel lekkerder in huis!

2. Ramen en deuren dicht of open?

Peil of het buitenshuis warmer of koeler is dan binnen in huis. Is het te warm in huis en buiten frisser? Zet dan zowel de deuren als ramen tegen elkaar open, zodat de frissere lucht naar binnen kan trekken. Is de buitenlucht echter warmer dan de atmosfeer in huis, zorg dan dat de deuren en ramen gesloten blijven. Zo voorkom je dat je nog meer warmte in huis haalt!

3. Fles met bevroren water voor de ventilator plaatsen

Als de warmte blijft in huis hangen, is het een optie om een bevroren fles water voor de ventilator te zetten. Op deze manier koelt de lucht die de ventilator door jouw woning blaast nog verder af en wordt het snel frisser. Dit is een handige en populaire doe-het-zelf methode om het wat sneller koel te maken in de woonkamer of slaapkamer!

4. Verduisterende gordijnen of rolluiken

Een prima manier voor wie de warmte uit huis krijgen wil, is de aankoop van verduisterende (rol)gordijnen of rolluiken. Rolluiken zijn het meest actief, uiteraard van de zonkant van de woning. Je zult merken dat na het installeren van de rolluiken of het ophangen van zonwerende gordijnen de frisheid op hete dagen aanzienlijk gaat toenemen!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
zitzakken Previous post Een zitzak is comfortabel en is makkelijk te combineren met elk interieur
wat mag er deze zomer niet ontbreken in je tuin Next post 5 tips om van je achtertuin een tweede woonkamer te maken