Staande lampen zijn bijna niet meer weg te denken uit interieurs. In bijna elk huishouden is er wel een te vinden. Naast een toevoeging aan je interieur zijn ze ook zeer praktisch. Doordat een staande lamp makkelijk te verplaatsen is kunnen ze net dat beetje extra licht geven in een lastige hoek. De lampen kunnen overal in een ruimte staan, zolang er maar een stopcontact in de buurt is. Ze zijn makkelijk neer te zetten, waardoor je alle kanten op kan. Naast gebruik als praktische lichtbron is een staande lamp ideaal om je interieur smaakvol in te richten. Gebruik ze om een elegant detail toe te voegen aan je interieur of kies juist voor een lamp met een uitgesproken design dat meteen in het oog springt. Met vele verschillende vormen, maten en ontwerpen zijn er de mogelijkheden eindeloos.

Staande booglamp

De staande booglamp is een klassieker, welke vaak in elke ruimte of interieur past. Anders dan veel mensen denken is een staande booglamp zeer geschikt voor kleine ruimtes. Deze lamp is ideaal om achter een bankstel te plaatsen. Wanneer je de lamp over de bank laat hangen heb je de perfecte leeslamp. De lamp staat op zichzelf, waardoor er geen ander meubelstuk nodig is ter ondersteuning (zoals een tafeltje). En het geeft tegelijkertijd een unieke toevoeging aan de ruimte. Maar anderzijds is de staande booglamp ook zeer geschikt om grote en lege ruimtes op te vullen. Met een aanbod van verschillende ontwerpen kunnen deze lampen ware pronkstukken zijn.

staande booglamp

Staande booglamp à €139,99

Driepoot staande lamp

Een andere, zeer populaire lamp is de driepoot staande lamp. Deze is ideaal om een kaal hoekje op te vullen of om extra sfeer te creëren. Vaak komt een driepoot staande lamp met een grote keus uit lampenkappen die verwisseld kunnen worden. Dit maakt dat deze lamp zeer divers is en zich goed leent voor vele verschillende soorten interieurs. Maar vanwege het vaak grote formaat van deze lampen is het belangrijk de juiste stijl te kiezen voor je interieur. Erg geliefd zijn lampen met houten poten. Deze kunnen een stoere ‘look’ geven en zijn zeer geschikt voor landelijke of industriële interieurs. Heb je liever iets wat meer modern of neutraal is? Kies dan voor een moderne staande lamp met ranke poten van glad materiaal (bijvoorbeeld kunststof).

staande lamp driepoot

Staande lamp driepoot Santa Lumino à €104,99

driepoot staande lamp

Driepoot staande lamp Santa Zardon à €199,99

Veelzijdigheid

De bouw en vorm van staande lampen zorgen al gauw dat de lampen een moderne uitstraling krijgen. Ondanks dat lopen stijlen uiteen van een strak tot een klassieker design. Dit maakt ze geschikt voor uiteenlopende interieur stijlen, zoals modern, minimalistisch en zelfs retro. Maar waarom zou je het bij één stijl houden? Met vele verschillende kleuren en materialen is de moderne staande lamp met zijn vele mogelijkheden makkelijk te combineren met andere stijlen en daardoor niet meer weg te denken uit je interieur.

bijzondere staande lamp

Santa Ecali staande lamp à €179,99

bijzondere staande lampen

Staande lamp Santa Malira à €159,99

industriele staande lamp

Industriele vloerlamp Santa Argus à €229,99

mooie staande lamp

Kare Design Crystal Bomb à €489,99

En omdat lampen een belangrijk onderdeel uitmaken in interieurs, is het des te belangrijker de juiste lamp te vinden. Staande lampen komen in vele soorten, maten en kleuren voor. Bedenk van te voren goed welke sfeer je wilt creëren voordat je een lamp in huis haalt. Door regelmatig een lamp te verplaatsen kan er op een simpele manier verandering in een ruimte aangebracht worden. Het is niet voor niets dat deze lampen zo geliefd zijn. Ze zullen niet snel gaan vervelen.