Read Time:2 Minute, 2 Second

Een centrale plek in huis

Troffelvloeren zijn bezig aan een gestage opmars in de Nederlandse interieurs. Mert name in keukens doet het fenomeen troffelvloer het goed. De keuken is natuurlijk een van de centrale plekken in huis. Een belangrijke plek, waar het eten hygiënisch bereid moet kunnen worden. En tevens een plek waar, zeker als je een keukenbar hebt of er een eettafel in de keuken staat, gezellige momenten plaatsvinden als gezin of partners. Juist voor dit soort ruimtes is een troffelvloer een perfecte totaaloplossing. Troffelvloeren hebben namelijk enkele positieve aspecten die je bij andere vloeren niet in die mate tegenkomt. Welke pluspunten heeft een troffelvloer?

Een sfeervolle uitstraling

Troffelvoeren, ook wel bekend als mortelvloeren, zijn vloeren die een naadloze structuur hebben en zijn vervaardigd van fijne kwarts- of grindkorrels die via epoxyhars een sluitend oppervlakte vormen. Troffelvloeren zien er door het unieke grindpatroon stijlvol en verrassend gezellig uit. Houd je dus van sfeer in de keuken, dan is de troffelvloer voor jou een prima optie. Maar uitstraling is natuurlijk niet het enige dat telt in de keuken. Een goede vloer heeft meer te bieden.

Een praktische vloer

Echt voordelig aan troffelvloeren is dat deze vloeren ijzersterk en ondoordringbaar zijn. Hierdoor zijn ze praktisch in gebruik. Met een zwabber is de vloer snel en uitstekend schoon te houden. Omdat de vloer sterk is, heeft deze ook nauwelijks tot geen onderhoud nodig. Vloeistoffen en chemicaliën hebben geen kans om door het harde vloeroppervlakte heen te dringen. Een troffelvloer is dan ook een in praktisch opzicht zeer aantrekkelijk vloertype!

Bijdrage aan een zo hygiënisch mogelijke ruimte

Een van de belangrijkste zaken in de keuken is dat een plek is die uitermate hygiënisch moet zijn. Troffelvloeren zijn hier perfect geschikt voor, omdat ze geen naden hebben en er superstrak ingelegd worden. Dat betekent dat bacteriën en vuil niet in de vloer kunnen trekken en de kans op schimmelvorming op het vloeroppervlakte minimaal is. Het reinigen van de vloer is met een doek en trekker meer dan eenvoudig te noemen. Zo blijft de keuken fris en hygiënisch!

Te combineren met vloerverwarming

Ten slotte, ook dat maakt deze vloer zo populair, is een troffelvloer perfect te combineren met vloerverwarming. Door te kiezen voor een keukenvloer met vloerverwarming, combineer je het aangename met het nuttige. Een vloerverwarming maakt de koude keukenvloer een stuk aangenamer en levert ook energiewinst op. Uiteindelijk betaalt de investering die je in deze vloer doet, zich dan ook terug.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
interieurtrends en ontwikkelingen Previous post De herfst en winter interieurtrends 2019-2020: perfecte imperfectie
Next post Hoe domotica ons leven makkelijker maakt