Read Time:2 Minute, 34 Second

Hoewel het hartje zomer is en de zon zich momenteel over het algemeen van z’n beste kant laat zien, is de winterperiode wat interieur betreft toch een van onze favoriete periodes wanneer het interieur betreft. Tussen zetten wij alvast een aantal interieurtrends voor de komende winter op een rijtje. En ja, we zijn er vroeg mee! Maar wanneer het op interieurtrends en ontwikkelingen aankomt kun je er ook maar beter vroeg bij zijn. In dit artikel gaan we dieper in op de trend: de perfecte imperfectie

Waarom kiezen voor de perfecte imperfectie?

Eén van de herfst en winter interieurtrends 2019-2020 komt overgewaaid uit Japan. En het is wel een leuke trend, eens je de principes door hebt. De perfecte imperfectie is gebaseerd op de Japanse filosofie van ‘ontspullen’. Je ontdoet je zoveel mogelijk van nodeloze zaken in je interieur en hierdoor komen de overgebleven meubelen en accessoires beter tot hun recht. Anderzijds wordt er vaker gekozen voor gebruikte spullen waar een verhaal achter zit en die worden gecombineerd met nieuwe spullen. Japanners noemen deze levenshouding ‘Wabi Sabi’. Het zou vooral gaan om innerlijk evenwicht. Het is in ieder geval een duurzame manier van woninginrichting, het is rustgevend en straalt gezelligheid uit. Aanvaarden dat niet alles perfect hoeft te zijn is een pure en gezonde manier van woninginrichting.

imperfect interieur

Hoe richt jij je woning Wabi Sabi in?

De perfecte imperfectie vind je in natuurlijke materialen. De herfst en winter interieurtrends 2019-2020 gebruiken vooral hout, metaal, linnen en wol. Hout kan al eens een kier vertonen, wol kan al eens een gaatje vertonen en in een metalen voorwerp kan al eens een deuk voorkomen. Bij kunststof ligt dit haal anders. Als je bijvoorbeeld een kunststof tafel hebt die beschadigd is, die die vaak niet meer te herstellen en gaat ze gewoon bij de vuilnis. Duurzaamheid daarentegen hoort gewoon bij de woontrends voor komende winter. Wabi staat voor eenvoud en Sabi voor wat er gebeurt met dingen na verloop van tijd. Koppel deze aan elkaar en de interieurtrends 2020 worden duidelijk. We zien deze levenshouding zowel in de interieur kleuren 2020 als in de nieuwste woontrends 2020.

interieurtrends 2019-2020

Kleuren en materialen die duidelijk terugkomen

In de perfecte imperfectie komen hoofdzakelijk de natuurlijke interieur kleuren 2020 terug. Denk aan grijs, beige en bruin. We zagen al een paar jaar de betonlook gietvloeren, aanrechten en muren. Deze blijven bestaan in de interieurtrends 2020. We zagen ook al veel grof hout in het interieur. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de boomstamtafels. Ook deze passen nog altijd perfect in de nieuwste woontrends 2020. Wabi Sabi heeft elementen van verschillende stijlen in zich. Het doet landelijk aan, maar ook industrieel. Je vindt er een aantal vintage elementen in terug, maar ook moderne meubelen en accessoires. Als je uit alle woontrends voor komende winter de woontrend van perfecte imperfectie kiest, dan ga je voor eenvoud. Elk meubelstuk of accessoire is overdacht op zijn plaats gezet. Functionaliteit is belangrijk. Met Wabi Sabi haal je doorleefde zaken in huis die van je huis meteen een gezellige thuis maken.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
verantwoord verwarmen Previous post Stook jij verantwoord?
troffelvloer Next post Een troffelvloer in de keuken is sfeervol, praktisch en hygiënisch