Read Time:1 Minute, 43 Second

Ik hou erg van de kleur groen. In mijn huis zijn het vooral planten maar er komen steeds meer groene accessoires bij. Een donkergroen kussen op de bank en een groene planten pot. En van de week kocht ik een gevlochten hangmand met een groene rand voor in de keuken. Ik hou zelf thuis mijn muren graag wit maar op mijn werk hebben we een muur helemaal groen geschilderd… dat ziet er wel te gek uit!

groen in de keuken

(foto’s eigen)

Groen kan altijd

Groen is nooit echt uit geweest maar maakt sinds afgelopen winter echt een comeback en dat vind ik heel leuk. Er zijn zo vreselijk veel verschillende groenen dat er altijd wel iets tussen zit dat je mooi zal vinden. Van klassiek tot modern, van hip tot vintage, in elke stijl past wel een groen. Zelfs als je van basic en zwart-wit houdt is (accent)groen een prachtige toevoeging.

Hoezo groen?

Groen geeft een gevoel van rust en vertrouwen. Groen staat ook voor evenwicht, vernieuwing en vrede. Dat zijn sferen waar mensen zich graag mee omringen. In tijden waarin het toch soms onrustig kan zijn in de wereld om ons heen is het belangrijk om fijn thuis te komen.

Ook de “natural living” trend zorgt voor de opkomst van groen. We gaan bewuster leven; gezond eten, afval scheiden, fair trade producten kopen en groene energie gebruiken. De kleur groen verwijst hiernaar.      

Ik kom de laatste tijd veel beeld tegen met groen in keukens. Om de verschillende gezichten van groen te laten zien zet ik deze beelden in 1 blog bij elkaar. Op deze manier kan je goed zien hoe veel verschillende groenen er zijn en dat het in veel verschillende stijlen past.

keuken met groene tinten

(foto1; thislittlestreet.com, foto2: lovelylife.se)

keuken groen

(foto1; thejungalow.com, foto2; lamaisondannag)

keuken met groene accenten

(foto1; ballingslov.se, foto2; Decorpad.com)   

groene accenten keuken

(foto; VTwonen)

groene keuken

(foto1; homejelly.com, foto2; dustjacketattic.blogspot.com.au)
groene keukens

(foto1; Petra Bindel, foto2; Lisa van Damme)

 

Zoals je ziet gaat het alle kanten op! En er is nog veel meer te vinden aan variaties! Wat past bij jou?

 

Anne

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Een lange levensduur voor kozijnen die goed onderhouden zijn
rocket stove design Next post Een Rocket Stove is efficiënt verwarmen met een uniek design