Read Time:2 Minute, 41 Second

Ben je in het bezit van een autotransporter en wil je graag een auto of ander voertuig vervoeren? Dan is een oprijplaat eigenlijk niet weg te denken.  Wist je trouwens ook dat oprijplaten niet alleen geschikt zijn voor autotransporters, maar ook voor andere aanhangers? Je kan bijna elk type aanhanger wel uitrusten met een oprijplaat. Dit komt doordat oprijplaten beschikbaar zijn in verschillende soorten en maten. Daarom zijn oprijplaten een erg handige investering en aanvulling. In deze blog vertellen we je meer over de soorten oprijplaten en waarvoor je ze het beste kunt gebruiken. 

Verschillende soorten oprijplaten 

Een oprijplaat kan je vaak kopen van twee soorten materiaal; aluminium en staal. Oprijplaten van aluminium over het algemeen sterker dan stalen oprijplaten. Een oprijplaat van aluminium is ook een stuk lichter dan staal. Wat zorgt voor een laag eigengewicht. Dit is natuurlijk ideaal als je je aanhanger zwaar wilt beladen. Daarnaast heb je ook een oprijplaat die je kan opklappen. Deze zijn erg handig doordat je ze makkelijk kan inklappen en meenemen. Ze nemen ook een stuk minder ruimte in beslag. Daarnaast heb je ook nog gebogen oprijplaten. Zo’n oprijplaat wordt vaak gebruik voor lage machines zoals grasmaaiers. Door de gebogen vorm ontstaat er geen diepe hoek tussen het meest hoge punt van de oprijplaten en de bak van de aanhanger. 

Is jouw aanhanger wel geschikt voor een oprijplaat?

Om te achterhalen of jouw aanhanger geschikt is voor oprijplaten, moet je kijken of er zich een gleuf bevindt aan de achterkant van de aanhanger. Daar kun je namelijk de oprijplaat achter haken  zodat die vast komt te zitten en je veilig je voertuig er overheen kunt rijden. Er zijn ook aanhanger modellen die een laadvlak hebben waar een oprijplaat aan de onderkant bevestigd kan worden. Zo kun je oprijplaten eenvoudig uitschuiven en gebruiken. 

Aanhangers die standaard zijn voorzien van een oprijplaat

Je vraagt je nu vast af welke aanhangers standaard zijn voorzien van aanhangers. De onderstaande aanhangwagens hebben standaard oprijplaten: 

  • Motortrailers
  • Multitransporters
  • Autotransporters

De oprijklep van de aanhanger

Als een voertuig een ongelijke wielbasis heeft is het vaak lastig daarvoor oprijplaten te gebruiken. Gelukkig is hiervoor een mooie oplossing bedacht, een oprijklep. Een oprijklep vind je bijvoorbeeld vaak op een machinetransporter. Een oprijklep is vaak een grote klep op de achterkant van een aanhangwagen. Dit is 1 grote oprijplaat en hierdoor kan je vrijwel elk voertuig eenvoudig op je aanhangwagen rijden. 

Is een oprijplaat alleen geschikt voor een aanhangwagen? 

Uiteraard zijn oprijplaten in de eerste instantie bedoeld voor aanhangers. Maar je kunt een oprijplaat ook gebruiken voor andere hoogte verschillen. Zo kun je ze ook gebruiken voor scootmobielen of rolstoelen. Drempels zijn vaak lastig om overeen te rijden. Een oprijplaat biedt ook voor deze vervoersmiddelen een ideale oplossing. 

Meer weten over een oprijplaat? 

Wil je graag jouw aanhanger voorzien van een oprijplaat, maat twijfel je nog welke oprijplaat het meest geschikt is voor jouw aanhanger? Neem dan nu gerust contact op met aanhangwagendirect. Zij helpen je graag met het kiezen van de juiste oprijplaten voor jouw gewenste toepassingen. Daarnaast zijn oprijplaten van aanhangwagendirect van hoogwaardige kwaliteit en hebben ze een ruim assortiment van oprijplaten. Keuze genoeg dus! 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
trampolines Previous post Dit mag in iedere tuin
huis koeler maken Next post 7 manieren om je huis koeler te maken