Read Time:2 Minute, 12 Second

Voor velen is een tuin een plek om ontspannen, maar dat is niet het enige dat je kunt doen in je tuin. Hoe leuk is het om in je tuin te genieten samen van spelletjes of andere buiten activiteiten. Natuurlijk ligt het aan de grootte van je tuin wat je daar allemaal kunt doen, maar voor iedere tuin zijn er mogelijkheden.

Welke buitenactiviteiten zijn leuk om in de tuin te doen?

Het ligt een beetje aan de samenstelling van je gezin, maar overal is iets voor te verzinnen. Hieronder een aantal tips om buiten samen te doen.

Jeu de boules

Een oud spel, maar zo leuk om met het hele gezin te doen. Dit is echt een spel wat je met jong en oud kunt doen en zorgt voor veel uren speelplezier. Het enige dat je nodig hebt is een jeu de boules set en een vlakke ondergrond. Officieel wordt dit op zand gespeeld, maar gras als ondergrond kan ook prima.

Badminton

Een wat actiever spel is badminton. Ook hier heb je maar weinig voor nodig. Een net en een badminton set en je bent klaar om te spelen. Badminton is ook voor alle leeftijden en je bent hiermee lekker actief buiten bezig.

Trampoline

Tegenwoordig zie je ze bijna in elke tuin waar kinderen wonen. En dat is een goede zaak. Een trampoline is een ideaal buiten attribuut. Je kinderen kunnen er heerlijk hun energie op kwijt en met een veiligheidsnet kan er niks gebeuren. Ze zijn actief bezig en dat is belangrijk en een trampoline hoeft niet veel ruimte in beslag te nemen.

Voetballen

Wie vindt het nou niet leuk om even een potje te voetballen? Zet twee doeltjes neer en met een bal en een dosis enthousiasme kun je even je energie kwijt met voetballen. Tegenwoordig kun je op veel plaatsen een doeltje kopen. Dat maakt het potje voetballen net wat leuker. Natuurlijk kun je ook twee flessen met water neerzetten die de tegenstander dan omver moet schoppen. Zeker met warm weer is dit een fijne optie om meteen af te koelen.

Tennissen

Nee, tennissen hoef je niet alleen maar op de tennisbaan te doen. Er zijn tennispalen te verkrijgen, die weinig ruimte in beslag nemen. Er zit een touw aan en een balletje zodat je ook in je tuin fijn aan je techniek kunt werken. Het voordeel is dat je niet steeds achter een balletje hoeft aan te rennen. Dus een ballenjongen is hierbij overbodig.

Zo zie je dat het makkelijk is om buitenactiviteiten te verzinnen die je met het hele gezin kunt doen. Je hebt vaak maar weinig spullen nodig en je kunt zo beginnen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
kunst lenen Previous post Waarom je beter kunst kunt lenen dan kopen
oprijplaat aanhangwagen Next post Een oprijplaat voor je aanhanger kopen