Read Time:2 Minute, 17 Second

Wordt het erg snel warm bij jou in huis, en is het hartje zomer zelfs amper uit te houden? Tijd om de nodige maatregelen te nemen. Want het is echt niet zo moeilijk om je huis koeler en aangenamer te maken. 

De afgelopen zomer hebben we misschien weinig hoeven zweten in huis, want de echte hitte bleef vooralsnog uit. Maar… je weet het niet. Er kan nog van alles gebeuren. En anders kun je maar beter goed voorbereid zijn op de hittegolven die de volgende zomers ongetwijfeld nog zullen komen. Daarnaast kun je budget-technisch gezien sommige dingen juist beter buiten het seizoen aanschaffen… Daarom geven we je 8 tips om je huis koeler te maken. 

  1. Zonneschermen 

Een van de simpelste en tegelijkertijd meest effectieve tips: schaf zonwering aan en doe die gedurende de dag omlaag. Hier heb je allerlei varianten in, van handmatige markiezen tot elektrische rolluiken, maar tegenwoordig zelfs ook Solar screens. Oftewel: zonwering op zonne-energie! 

  1. Gordijnen sluiten

Een andere manier om de warmte van de zon buiten te houden is door de gordijnen overdag te sluiten. Ja, óók als je de zonwering al naar beneden hebt. 

  1. Ramen en deuren sluiten

Veel mensen denken er goed aan te doen door de ramen en deuren lekker open te zetten overdag, zogenaamd voor de frisse lucht. Toch is dit juist géén goed idee, want daardoor komt er juist meer warmte naar binnen. Daarom kun je ze maar beter dicht houden overdag, maar ondertussen wel goed blijven ventileren. Wil je je huis toch even goed doorluchten? Kijk dan bij tip 4 voor het juiste moment. 

  1. Alleen ’s morgens vroeg en ’s avonds laat de ramen open

We begrijpen dat je je huis evengoed op bepaalde momenten lekker wil laten doorluchten. Dat kan best, maar dan het liefst alleen ’s morgens vroeg of ’s avonds laat, wanneer de ergste hitte voorbij is. Zet alles lekker tegenover elkaar open, zodat het lekker doorwaait. 

  1. Goede isolatie

Een goed geïsoleerd huis houdt je huis niet alleen warm in de winter, maar ook lekker koel in de zomer. Denk hierbij niet alleen aan je dak en de buitenmuren, maar ook aan isolatieglas. 

  1. Groen dak

Heb je een plat dak? Ga voor een sedumdak. Deze vetplantjes zorgen namelijk voor verkoeling én zijn goed voor het milieu. 

  1. Ventilator of airco

Met de bovenstaande zes tips kom je echt al een heel eind, maar soms kan het toch net nog even wat fijner zijn als je nog wat extra hulp inschakelt in de vorm van een ventilator of airconditioner. Let wel even goed op welke van de twee je koopt, want hier zit een groot verschil in. Zowel qua prijs als qua werking. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
oprijplaat aanhangwagen Previous post Een oprijplaat voor je aanhanger kopen
Geld besparen Next post 6x Geld besparen op meubels in huis