Read Time:4 Minute, 2 Second

Hoe fijn is het om in de lente, zomer en zelfs in de nazomer in je tuin te kunnen genieten van het buitenleven. Dit wil je natuurlijk zo comfortabel mogelijk doen en een loungeset is hier meer dan ideaal voor. Een loungeset bestaat in de meeste gevallen uit een hoekbank of meerdere losse loungestoelen en een salontafel (ook wel koffietafel genoemd), uit te breiden met een of meerdere bijpassende loungestoelen, een bijzetbank of -poef. Op de hoekbank kun je relaxed zitten of liggen en op de salontafel is voldoende plek voor je spullen en een hapje of drankje. Van alle tuinmeubelen die we tegenwoordig hebben, is de loungeset een van de meest complete die zorgt voor maximale ontspanning in het zonnetje.

Kies een loungeset die past bij je tuin

Als je op zoek gaat naar een loungeset, moet je er natuurlijk een zoeken die qua stijl past bij je tuin. In een moderne tuin past eerder een aluminium set en in een meer landelijke omgeving, kun je beter op zoek gaan naar een set van bijvoorbeeld teakhout. Het is dus belangrijk een goede keuze te maken, ook voor de kussens die je erbij koopt. Door te spelen met kleur kun je die namelijk matchen met je tuin… en als je het beu bent, hoef je alleen die kussens te vervangen om een ander gevoel aan je tuin te geven.

Polywood loungeset

Een polywood loungeset is een loungeset met een aluminium frame, voorzien van een stevige poedercoating en frame onderdelen van het materiaal polywood. Polywood is zeer duurzaam kunststof met een mooie hout uitstraling. Het voordeel van polywood is dat het niet kan rotten of barsten. Het materiaal ziet er heel natuurlijk uit. Daarnaast is het vrij licht van gewicht, wat ook heel fijn is bij het verplaatsen van bijvoorbeeld een loungeset.Het is wel enigszins van hout te onderscheiden, maar het gebruik van polywood in een loungeset biedt zo veel voordelen dat het zeker de moeite waard is om voor een polywood loungeset te kiezen. 

Let op het formaat

Niet alleen de stijl van je buitenzithoek moet passen bij je tuin, maar ook het formaat. Meet dan ook de plek op waar, en bedenk hoe, je de loungeset wil plaatsen. Is de ruimte meer geschikt voor een stoel bank set, of komt een hoek loungebank beter tot zijn recht in jouw tuin? Is in de hoek die je hebt uitgekozen aan de ene kant meer ruimte dan aan de andere? Kijk dan eens naar een set die bestaat uit losse elementen die je zelf kunt samenstellen. 

Comfort

Een loungeset kan je tuin een stuk aantrekkelijker maken, maar vergeet niet dat comfort zeker zo belangrijk is. Je kunt de mooiste buitenhoek creëren, maar als je er niet comfortabel kunt zitten, zal deze niet vaak gebruikt worden. Ga dan ook altijd even goed zitten in de banken en stoelen voor je deze aanschaft. Comfort is voor iedereen anders en natuurlijk kun je je hierover laten voorlichten, maar er gaat niets boven ‘proefzitten.’ Voel je dan ook niet opgelaten om alle sets te testen voor je je keuze maakt.

Uitstraling en veelzijdigheid

Het belangrijkste voordeel vind je dus terug in het comfort. Een loungeset is simpelweg ongelooflijk comfortabel. Hierdoor kan je optimaal genieten van het lekkere weer, je eigen tuin en het gezellige gezelschap om je heen. Andere voordelen vind je terug in de unieke uitstraling en de veelzijdigheid. Een loungeset kan je namelijk op meerdere manieren gebruiken. Mocht je bijvoorbeeld binnenshuis één stoel tekort komen op een verjaardag, kan je gemakkelijk de loungestoel van buiten naar binnen halen. 

De unieke uitstraling komt door het ongelooflijke uitgebreide aanbod van de loungesets. Dit biedt jou in ieder geval veel mogelijkheden; je hebt tenslotte de keus uit ongelooflijk veel verschillende loungesets. Hierdoor is er altijd wel één loungeset optimaal geschikt voor jou en je tuin.

De dining-loungeset

Aangezien de meeste mensen niet de ruimte hebben voor een loungeset én een tuinset, kun je kiezen voor de dining-loungeset. Deze biedt de voordelen van beide omdat het een set is om in te loungen, maar door de halfhoge tafel, kun je er ook heerlijk dineren. De dining-loungesets zijn er in vele verschillende vormen en maten, waardoor je altijd een voor jouw passende kunt vinden.

Na een lange zomeravond in je tuin wil je natuurlijk zo min mogelijk opruimen, maar toch is het aan te raden om de kussens elke dag na gebruik droog en netjes op te bergen. Ook als de set onder een afdak of veranda staat, kun je de kussens het beste opruimen om het opnemen van vocht en verkleuren van de stof tegen te gaan. Als je dus je loungeset gaat kopen, denk dan ook direct na over het opbergen van de kussens. Dit kan eventueel in een handige opbergbox of kussentas.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Alles wat je moet weten over radiatoren
tuin verlichting Next post Kijk eens serieus naar je tuinverlichting