Read Time:4 Minute, 26 Second

Er zijn ontelbaar veel manieren om meer te halen uit je tuin en terras, dat is zeker. Tegenwoordig zijn enkele voorzieningen echter wel heel populair, en huishoudens die op zoek zijn naar een comfortabele en gezellige tuin kiezen daar dan ook voor. Een van de beste maatregelen die je kan nemen om je tuin een extra dimensie te geven, is een kwalitatieve zweefparasol kopen.

Een kwalitatieve zweefparasol kopen mag dan wel slechts een detail lijken bij de inrichting van je tuin, het is wel degelijk een belangrijke zet. Wat houdt een kwalitatieve zweefparasol nu precies in, en waarom zou je voor een dergelijke model moeten kiezen?

Een kwalitatieve zweefparasol kopen
Shadowline Francisco zweefparasol ø 330cm à 359,-

Wat is een kwalitatieve zweefparasol?

Een zweefparasol is een soort van parasol die als het ware boven de grond zweeft. Natuurlijk zweeft hij niet echt, maar wordt hij dankzij een pararolstok ondersteund. Het verschil met een gewone parasol is dat die ondersteuning zich niet bevindt in het midden van de parasol, maar aan de buitenkant.

Dergelijke parasols zijn tegenwoordig erg populair, en dat om verschillende redenen. Een overzicht daarop is wel van belang als je het beste uit je aankoop wil halen!

1. Meer vrijheid in de tuin met een zweefparasol

kwalitatieve zweefparasol
Glatz Sunwing C+ Easy zweefparasol Ø 330cm à €749,-

Eerst en vooral biedt een zweefparasol meer vrijheid en beweeglijkheid dan een gewoon model. Een dergelijke parasol geeft je immers de mogelijkheid om zetels of stoelen recht onder de parasol te plaatsen, zonder dat de stok in de weg zit. En dat draagt natuurlijk bij aan het comfort dat je in de tuin of op het terras kan ervaren.

2. Een stevige zweefparasol als duurzame investering

Daarbij kan je, als je kiest voor een stevig model, zeker zijn van een goede investering. Een parasol is immers vaak het slachtoffer van weer en wind, zeker in landen als België en Nederland. Kies je voor een stevige zweefparasol, dan gaat je bescherming tegen de zon langer mee!

3. Een zweefparasol voor elke voorkeur

Vervolgens zijn zweefparasols verkrijgbaar voor zowat elke tuin of terras. Niet enkel zijn er verscheidene formaten verkrijgbaar (met diameters van 1,5 tot wel 6 meter), ook kan je hoe dan ook de beste oplossing vinden voor jouw inrichtingen. Van parasols met een landelijke, natuurlijke look tot moderne types die perfect passen in een lounge-terras, de opties zijn zo goed als oneindig.

zweefparasol kopen
Challenger T2 premium zweefparasol manhattan
à €495.00

4. Eenvoudig verstelbaar

Een ander belangrijk voordeel van een goede zweefparasol is dat je die helemaal zelf kunt instellen. Niet alleen de hoogte van de parasol valt aan te passen, maar ook de manier waarop deze gekanteld en gericht is naar de zon. Wil je meer of minder zonlicht? Dan kan dat eenvoudig aangepast worden dankzij het handige systeem waarmee een zweefparasol is uitgerust. De mogelijke opties hangen natuurlijk ook grotendeels af van welk model je kiest!

stevige zweefparasol
Icon zweefparasol 400×300 cm faded black
à €1.199.00

5. Een goede zweefparasol uit verschillende materialen

Als je op zoek gaat naar een parasol voor in de tuin, dan is het materiaal waaruit deze bestaat een van de belangrijkste factoren. De gebruikte materialen zijn erg divers: van riet tot kunststof en verschillende soorten doek – je vindt hoe dan ook de beste oplossing voor jouw situatie. Je keuze zal natuurlijk afhangen van je eigen voorkeur, maar ook het materiaal waaruit reeds aanwezig meubilair bestaat speelt een grote rol. Kies je daarbij voor gelijkaardige kleuren, dan verkrijg je in een mum van tijd een tuin en terras die een streling zijn voor het oog.

Waarom zou je een zweefparasol kopen van een vooraanstaand merk

Bovenstaand overzicht maakt al snel duidelijk dat je met een zweefparasol alleen maar een goede aankoop kunt doen. Zeker als je wat aandacht en tijd besteed aan de zoektocht, zal je beloond worden met een parasol die zowel de look en feel als het comfort van je terras of tuin positief beïnvloedt.

Niettemin is het belangrijkste nog altijd dat je gaat voor een model van kwaliteit. Het gamma aan zweefparasols is tegenwoordig zo uitgebreid, dat het vaak moeilijk is om de goede eruit te filteren. Vertrouw je echter op vooraanstaande merken die al jarenlang naam hebben gemaakt, dan kan je geen miskoop doen.

Bij een goede zweefparasol kopen betaal je dan misschien wel doorgaans iets meer, het resultaat is dat je tuin en terras een extra dimensie krijgen dankzij een kwalitatieve afscherming tegen de zon. Daarbij geniet je op die manier nog meer van je tuin, bijvoorbeeld door ligzetels, stoelen en zelfs een eettafel onder de parasol te plaatsen. De perfecte voorziening dus als je met je gezin of vrienden ten volle van de zwarte zomerdagen wilt genieten!

Een zweefparasol kopen bij je aanbieder

De beste kwaliteit verkrijgen van de beste merken gaat nog eenvoudiger als je vertrouwt op een gespecialiseerd aanbieder. Niet enkel beschikt deze over alle mogelijke modellen, maar je kan er ook terecht voor advies over die mogelijkheden en welke het beste bij jouw situatie past!

goede zweefparasol
Challenger T2 premium zweefparasol 300×300 cm à €495.00
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Zelf verbouwen? Doe het veilig!
Next post Onze tip voor raamdecoratie in de badkamer: PVC jaloezieën!