Read Time:3 Minute, 1 Second

Scandinavische interieurs worden zonder twijfel steeds populairder in landen als België en Nederland. Hoewel moderne, landelijke en industriële stijlen natuurlijk nog altijd vaak voorkomen, wordt de Scandinavische stijl beschouwd als een stijl die iets extra heeft. De unieke geometrische vormen, de rustgevende maar frisse kleuren en de gezellige sfeer die met alle aspecten van deze stijl wordt gecreëerd maken het de perfecte stijl voor zij die eens iets anders willen.

Een van de belangrijke factoren bij het creëren van een Scandinavisch interieur is behangpapier. Het mag dan wel een banaal aspect lijken, behang in een Scandinavisch interieur maakt een groot deel uit van de oppervlakte van eender welke ruimte. Op zoek gaan naar de beste kandidaat is dan ook een must-do als je het beste uit je woning wil halen. Waar let je nu het beste op bij de keuze voor Scandinavisch behang? Een vraag die een duidelijk antwoord behoeft, en dat kan het onderstaande overzicht je bieden!

Belangrijk bij het kiezen voor behang in een Scandinavisch interieur

Behang is al lang niet meer louter functioneel, en dient ook een stijlfunctie. Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die behang kiezen op basis van de inrichtingsstijl die ze willen bereiken – en het is geen slecht idee om dat bij een Scandinavische inrichting ook te doen. Enkele tips:

1. Ga voor een herkenbaar kleurenpalet

Eerst en vooral is het een goed idee om aandacht te besteden aan de kleur van het behang. Zoals vermeld zijn frisse maar rustgevende tinten als beige en natuurlijk lichtbruin erg populair bij de Scandinavische stijl, dus er is geen reden om die niet in het behang te verwerken. Ga voor behang dat niet per se dezelfde kleur heeft als het meubilair of de decoratie, maar wel een kleur die erop aansluit en eventueel een interessant contrast teweegbrengt. Het zal de look en feel van de ruimte alleen maar aangenamer maken!

Behang in een Scandinavisch interieur
Lines behang à €75,-

 

2. Kies voor patronen

Hoewel rust en gezelligheid twee centrale eigenschappen zijn bij een Scandinavisch interieur, is het ook een mogelijkheid om te kiezen voor behang dat met patronen of details is afgewerkt. Natuurlijk gaat het hierbij niet om de typisch klassieke soorten behang met talloze sierlijke patronen en een overmaat aan details: houdt het eenvoudig, maar verwekt er hier en daar wel een terugkerend patroon is. Vaak is Scandinavisch behang afgewerkt met creatieve geometrische vormen in warme kleuren – zoals Harlequin behang Mint, of minder opvallende lijnen en andere patronen (een goed voorbeeld daarvan is Lines behang). Deze geven de ruimte een extra huiselijke indruk, zonder te overdrijven

Scandinavisch design behang
Harlequin behang à €75,-

 

3. Vertrouw op kwaliteit

Ten slotte is het van groot belang om bij de zoektocht naar behang in een Scandinavisch interieur te kiezen voor kwaliteit en duurzaamheid. Zeker als je je ruimte voor ettelijke jaren mooi wil houden, is dit essentieel. Kwalitatief Scandinavisch design behang ziet er niet enkel mooier en verzorgder uit, het kan je ook heel wat geld besparen op de lange termijn aangezien het veel langer meegaat.

Scandinavisch-behang
Cloud behang mint à €70,-

Behang in een Scandinavisch interieur als basis voor een gezellige woning

De Scandinavische stijl is ongetwijfeld een optie voor wie de woning huiselijker, gezelliger en kleurrijker wil maken. Kiezen voor Scandinavisch design behang is een logische beslissing, teneinde een harmonische stijl te creëren waar je met het hele gezin nog jaren van kan genieten!

Scandinavisch design behang
Half Moon behang mint à €72,-
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Nederlandreview.nl als marketingtool voor uw bedrijf
Next post Duurzame verwarming van uw woning