Read Time:2 Minute, 13 Second

Je woont al een tijdje in je iets te krappe huisje, waar je iets te veel meubels in hebt staan. Een herkenbaar probleem. Is er ook een oplossing? Jazeker, in dit artikel vertellen wij je hoe je in 4 stappen je paleisje een fris en ruimtelijk interieur geeft. 

#1 Kwasten tegen de muur

Wat is de eerste stap die je zet als je je huis een fris en ruimtelijk interieur wilt geven? Witte tv meubels? Nee, een likje verf. Dus meubels eruit, kranten erin en kwasten tegen de muur. Het is tijd voor een nieuwe kleur! Stap uit je comfortzone en ga deze keer eens voor iets anders. Rood bijvoorbeeld, dit verwarmt de ruimte en maakt hem spannend. Of grijs, dit is ook uitstekend te combineren met andere kleuren. Voor een echt ruimtelijk effect kies je natuurlijk voor wit.

#2 Wit voor een ruimtelijk effect

Zoals we net al zeiden, kies je wit voor een ruimtelijk effect. Lichte kleuren hebben namelijk de eigenschap om het licht te weerkaatsen, in tegenstelling tot donkere kleuren. Deze nemen het licht juist op. Heb je een ruimte met een mooi, hoog plafond en wil je dit extra benadrukken? Schilder dan een lambrisering op je muur. Door op de onderkant van de muur een donkere kleur te gebruiken, lijkt de ruimte nog hoger!

#3 Eerst een klein stukje muur schilderen

Je gaat je huis dus een nieuwe kleur geven. Daar waren we het al over eens. Als je naar de winkel gaat voor een paar blikken verf, moet je toch niet te enthousiast worden. Waarom niet? Omdat de kleur die je in de winkel denkt te kopen er toch anders uit kan komen te zien als je het tegen de muur smeert. Zeker als het opgedroogd. Onze tip: ga voor een verffabrikant met zogenaamde ‘kleurbedenktijd’. Zo kun je eerst een klein stukje muur schilderen, kijken of het bevalt en daarna de rest van de verf aanbrengen. Als het toch tegenvalt, krijg je je geld gewoon terug!

#4 Matte muurverf

Als je de kleur van je verf eenmaal bepaalt hebt, ben je nog lang niet klaar. Je moet nu namelijk nog kiezen of je matte of glanzende verf wilt. Voel je je feestelijk? Dan kun je ook nog voor metallic of glitterverf gaan. Deze afwerkingen zijn trouwens ook uitstekend geschikt voor meubels voor een tv. Omdat we in dit artikel tips geven voor een fris en ruimtelijk interieur, raden we je gaan om voor een matte muurverf te gaan. Met een matte muurverf krijgt je kamer namelijk een serene uitstraling. Zo geef jij je interieur een ruimtelijke en frisse Scandinavische, industriële of landelijke uitstraling. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
tegels kopen Previous post Hierom is het misschien eens tijd om nieuwe tegels te kopen!
Next post Het Intex luchtbed meer dan alleen een luchtbed