Read Time:2 Minute, 0 Second

Een vijver in de tuin is al zeer lang populair in Nederland. Een vijver draagt namelijk positief bij aan de uitstraling van de tuin en is in diverse maten te verkrijgen. Het aanleggen en onderhouden van een vijver is eenvoudig, maar dient wel op de juiste manier gedaan te worden. 

Kies de beste plek

Als je nog geen vijver in de tuin hebt, is het belangrijk dat je allereerst de juiste plek kiest. Dit dient een locatie te zijn die zich gedeeltelijk in de zon bevindt. Daarnaast is het belangrijk dat er zo min mogelijk bomen in de buurt staan. Dit omdat de wortels de vijver kunnen beschadigen en de bladeren het water troebel maken. Na het kiezen van de plek kun je starten met het ontwerp. Bepaal vooraf de grootte en de diepte van de vijver. Indien je de vijver met de hand wilt graven, is het belangrijk dat je hier voldoende tijd voor inplant. Het is overigens ook niet verstandig om de vijver in de zomer aan te leggen, hiermee vergroot je de kans op algengroei.

Zorg voor de juiste biodiversiteit in de vijver

Als je de vijver schoon wilt houden, is het belangrijk dat je zorgt voor de juiste flora en fauna. Een echte aanrader voor in een vijver zijn vissen. Vissen brengen meer leven in de tuin en kunnen helpen bij het schoonhouden van de vijver. Wel is het belangrijk dat je hiervoor de juiste vissen aanschaft. Er zijn diverse manieren om erachter te komen welke vissen het meest geschikt zijn voor in een vijver. Je kunt hiervoor naar een speciaalzaak gaan, maar ook gebruik maken van het internet. Zo zijn hier diverse blogs over te vinden waar je nuttige informatie uit kunt halen.

Indien je al vissen in je vijver hebt, is het zeer belangrijk dat je zorgt voor de juiste voeding. Visvoer kan je kopen in een dierenspeciaalzaak, maar het meest eenvoudige is toch wel het bestellen ervan.

De juiste vijverbenodigdheden aanschaffen

Als je de vijver netjes wilt houden, is het belangrijk dat je gebruik maakt van de juiste vijverbenodigdheden. Zo dien je het water zo schoon mogelijk te houden en zal je hier ook zelf af en toe voor in actie moeten komen. Een goed hulpmiddel voor het schoonhouden van het water is een vijverfilter. Daarnaast is een goede vijverpomp ook onmisbaar voor een vijver. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
inspiratie-voor-je-keuken Previous post 4 plekken om inspiratie voor je keuken op te doen
badkamertrends 2021 Next post Een nieuwe badkamer: 4 tips voor het inrichten van een nieuwe badkamer