Read Time:2 Minute, 42 Second

Het inrichten van een nieuwe badkamer kan een behoorlijke klus zijn. Welke stijl wil je, welk type badkamermeubel, wel of geen bad? En zo zijn er nog een groot aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Maar geen paniek: wij hebben hieronder een aantal tips opgesteld om je hier zo goed mogelijk mee op weg te helpen!

Design

Het belangrijkste aspect is welke uitstraling wil je met de badkamer uitdragen. Ga je voor industrieel of liever strak modern? Wil je liever een donkere badkamer of toch een lichte badkamer? Een handige tip om te bepalen wat je mooi lijkt is: maak gebruik van een moodboard. Op deze manier kan je heel makkelijk bij jezelf achterhalen wat je eigenlijk echt aanspreekt. Op basis van dit moodboard kun je de tegels, het wastafelmeubel, de handdoeken, het sanitair en de accessoires uitzoeken. Ook biedt het een houvast in alle verdere keuzes die je moet gaan maken. 

Badkamermeubels

Met betrekking tot badkamermeubels zijn er oneindig veel keuzes. Om het jezelf iets makkelijker te maken helpt het om eerst te bepalen welk type badkamermeubel je aanspreekt. Wil je een zwevend badkamermeubel of wil je een meubel die op de grond staat? Zeker in een relatief kleinere badkamer zorgt een zwevend badkamermeubel ervoor dat het ruimtelijk blijft ogen. Houd dus altijd de grootte van de badkamer in je achterhoofd bij het uitzoeken van een badkamermeubel. Bepaal daarna op basis van de moodboard de kleur en stijl van het meubel.

Badkamerradiatoren

Een badkamerradiator kan niet ontbreken in een badkamer. Hierdoor heb je altijd een warme badkamer en een warme handdoek op je wachten wanneer je klaar bent met douchen. De keuze in handdoekradiatoren is de laatste jaren sterk toegenomen. Het helpt om eerst voor jezelf het type radiator te bepalen. Denk hierbij aan een elektrische radiator, paneel radiator of een designradiator. Naast een kwestie van smaak, is het ook verstandig om te kijken naar de verschillende voor- en nadelen per type en de ruimte die er beschikbaar is om de radiator te plaatsen. Om de kleur van de badkamerradiator te bepalen kun je weer terugvallen op het moodboard dat je hebt opgesteld. 

Accessoires

Accessoires zorgen voor sfeer in de badkamer. Hiermee kun je bijvoorbeeld een accentkleur toepassen, maar ook juist eenheid creëren. Dit doe je door accessoires in dezelfde kleur en stijl in de badkamer neer te zetten. Kies dus niet voor allemaal verschillende kleuren, maar bepaal voor jezelf één of twee kleuren die je graag terug zou willen zien. Vergeet ook niet op zoek te gaan naar mooie planten. Er zijn namelijk genoeg planten die ook geschikt zijn om in een badkamer klimaat te leven. Groene planten zorgen voor een echt wellness gevoel en creëren nog net dat extra beetje uitstraling. 

Deze tips dienen als handvatten om je te helpen met de inrichting van de badkamer. Start dus vooral met opstellen van een moodboard en ga op basis daarvan pas verdere keuzes maken. Zo kun je in de complete badkamer dezelfde stijl doortrekken en weet je exact wat je leuk vindt. Vergeet ook vooral niet om vooraf een bepaald budget op te stellen voor jezelf. Hierdoor weet je precies hoeveel ruimte er nog over is om bepaalde items te kijken!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
vijver Previous post Een eigen vijver voor beginners
triple glass Next post 3 redenen waarom jij zou moeten kiezen voor triple glas