Read Time:2 Minute, 2 Second

Nu de lente weer begint is het heerlijk om lekker in de tuin bezig te zijn om deze zomerklaar te maken. Een leuke toevoeging aan je tuin is een blokhut of tuinhuis, deze geeft je niet alleen meer opbergruimte maar ook een leuke plek om in of voor te zitten. Er zijn veel verschillende vormen en maten en wat is er nou leuker dan een blokhut bouwen naar jouw eigen wensen? In deze blog lees je hoe jij jouw perfecte blokhut kan bouwen. 

Belangrijk voor de bouw begint

Het is belangrijk dat voordat je begint met het bouwen van de blokhut checkt of er een vergunning nodig is voor de bouw. Soms heb je namelijk een vergunning nodig als je een blokhut of tuinhuis wilt plaatsen aan de zij- of voorkant van uw huis. Vraag dit daarom altijd na bij uw gemeente voordat u begint met bouwen. Het is natuurlijk zonde als jouw bouw kunstwerk niet mag blijven staan. 

De werking van hout

Het meest gekozen materiaal bij het bouwen van een blokhut is hout. Hout is een natuurlijk product wat kan uitzetten of krimpen door weersverschijnselen zoals regen of warmte. Als de lucht erg droog is dan kan het hout daardoor gaan krimpen. Maar als het erg nat is dan kan het hout juist gaan uitzetten. Je moet er dus rekening mee houden dat het hout van de blokhut kan gaan vervormen en dat het niet altijd volledig recht zal gaan blijven. Maar een rustieke uitstraling is alleen maar mooi! 

Soorten blokhutten

Er zijn veel verschillende soorten blokhutten waaruit je kunt kiezen om te gaan bouwen in jouw tuin. Je kan gaan voor een blokhut met een plat dak of juist een puntig dak. Maar wanneer je ook graag buiten voor de blokhut wilt zitten is een blokhut met overkapping een goede optie. Het ziet er niet alleen mooi uit maar je hebt tegelijkertijd ook een leuke overkapping in de tuin waar je lekker kan zitten wanneer het regent of als de zon te fel is. 

Kortom, een blokhut bouwen is niet heel eenvoudig en er komen ook een aantal dingen bij kijken maar nu ben je er wel klaar voor. Heb jij jouw keuze al gemaakt en ben je klaar om te gaan bouwen? Ga snel aan de slag en voor je het weet kan je genieten van jouw blokhut die je met eigen handen hebt gemaakt.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
zomer op het balkon Previous post Ook een balkon is geschikt om van het mooie zomerweer te genieten
interieurtrends van 2022 Next post Dit zijn de grootste interieurtrends van 2022