Read Time:2 Minute, 28 Second

Kunstuitleen wordt steeds populairder. Veel mensen die niet in staat zijn kunst te kopen, gaan voor deze voordeligere optie. Bij kunstuitleen huur je als het ware een kunstwerk voor een vast bedrag per maand. Dit bedrag kan oplopen tot enkele duizenden euro’s, maar je kunt bijvoorbeeld ook al een schilderij huren voor 20 euro per maand, afhankelijk van je budget. Naast het financiële aspect heeft kunstuitleen nog veel meer voordelen, waardoor je beter kunst kunt lenen dan kopen.

Geen spijt

Allereerst is kunstuitleen meer vrijblijvend dan het kopen van kunst. Als je een schilderij koopt, zit je voor een langere vast aan dat ene schilderij, omdat het aanschaffen van nog een schilderij vaak te duur is. Als je een schilderij huurt, heb je hier echter geen last van. Allereerst betaal je bij kunstuitleen per maand en kun je makkelijk opzeggen. Daarnaast krijg je niet zo snel spijt, omdat je geen hele grote uitgaven hoeft te doen en je makkelijk een ander kunstwerk uit kunt kiezen om te lenen.

Ook is het huren van kunst een goede investering. Omdat de meeste kunstuitlenen werken met een regeling waarbij je per maand een tegoed spaart dat je later kunt gebruiken om het gehuurde kunstwerk, of een ander kunstwerk, te kopen, verlies je je geld niet als je huurt.

kunst uitleen

Veelzijdigheid

Het huren van kunst is ook veelzijdiger dan het aankopen van een kunstwerk. Ten eerste is het aanbod aan kunst heel groot, waardoor je als consument veel keus hebt. Daarnaast bieden veel kunstgalerijen een goede service die goed op jouw situatie af te stemmen is. Kunstgalerij Abraham Art geeft bijvoorbeeld kunstadvies aan huis, zodat je zeker weet dat je kunstwerk naar keuze bij je inrichting past. Je kunt dan vooraf een aantal kunstwerken kiezen die ze kosteloos bij je afleveren en ophangen. Zo kun je zien of het kunstwerk bij je smaak en in je interieur past. Als er niks naar je zin bij zit, nemen ze alles gewoon weer mee terug. Als je al huurt is kunstuitleen nog steeds veelzijdiger. Kom je erachter dat het schilderij toch niet zo mooi in je huis staat, of ben je erop uitgekeken, dan huur je gewoon wat anders. Wil je elke paar maanden een ander kunstwerk, of wil je een extra kunstwerk in je huis, dan huur je er heel gemakkelijk meer.

Overal te lenen

Ook is er een grote veelzijdigheid aan kunstgalerijen, lokaal en landelijk, waardoor kunstuitleen voor iedereen dichtbij is. Als je in Amsterdam woont, kun je bijvoorbeeld op zoek gaan naar een kunstuitleen in Amsterdam, maar je kunt ook voor een digitale kunstgalerij kiezen, afhankelijk van je eigen voorkeur. Er bestaan ook kunstgalerijen die zowel een fysiek atelier als een digitale kunstuitleen runnen, zoals Abraham art. Zij hebben een fysieke kunstuitleen in Amsterdam waar een deel van hun collectie te zien is, en een succesvolle webshop. Hiermee stellen ze hun uitleen open voor heel Nederland, zodat ze iedereen aan mooie kunstwerken kunnen helpen, ongeacht je budget.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
een vintage badkamer maken Previous post Zo creëer je een vintage badkamer
trampolines Next post Dit mag in iedere tuin