Read Time:3 Minute, 7 Second

Mensen brengen meer tijd in hun bed door dan op enig ander meubelstuk in hun huis. Daarom is het kiezen van een matras een erg belangrijke beslissing. Een goede nachtrust heeft een verfrissend en verkwikkend effect, wat de keuze nog veel belangrijker maakt. Daarnaast is iedereen verschillend en slaapt iedereen anders, dus het beste matras is ook voor iedereen anders. Als je niet zeker weet waar je op moet letten bij het kopen van een matras, lees dan snel verder!

Focus op comfort

Het belangrijkste om te overwegen is je eigen comfortniveau. Zelfs als je de duurste matras koopt, heb je niet de beste slaap ervaring als je er niet lekker op ligt. Waar je op moet letten bij een matras, komt neer op verschillende andere factoren, zoals de grootte, stevigheid en het soort materiaal dat in de matras wordt gebruikt. Zoek niet één matras dat voor iedereen het beste is. Wanneer je een nieuw matras koopt, vergeet dan niet om een ​​matras te zoeken die het beste bij jou past, niet de matrassen die door experts worden bestempeld als de beste ooit. Het beste matras voor jou hangt namelijk af van slaapgedrag, gewicht, voorkeuren, etc.

Test het matras

Bij de meeste matrassen- en bedden winkels kun je op het matras gaan liggen zodat je deze kunt testen. Wij raden je dan ook ten zeerste aan om dit te doen en bijvoorbeeld geen matras online te kopen zonder er ooit op te hebben gelegen. Wil je dit toch per se  doen? Lees dan de beoordelingen van consumenten wanneer je online koopt. Dit geeft je een beter idee van de populaire matrassen die momenteel beschikbaar zijn en stelt je in staat om het enorme aanbod bij het kopen van een nieuwe matras te verkleinen.

Steviger is niet voor iedereen beter

Je hebt net genoeg stevigheid nodig om je ruggengraat en andere delen van je lichaam goed te kunnen ondersteunen. Maar overmatige stevigheid kan ongemakkelijke drukpunten veroorzaken en voorkomen dat jouw wervelkolom zijn natuurlijke kromming behoudt terwijl je slaapt. Zachter is ook niet beter. Te veel zachtheid zal ervoor zorgen dat het middelste deel van de wervelkolom kan doorzakken, wat een slechte houding kan veroorzaken en tot rugpijn kan leiden.

Een verstelbaar matras is een veilige maar dure optie. Omdat je de stevigheid en zachtheid kunt aanpassen met een afstandsbediening, lig je comfortabel, zelfs zonder eerst de matras te testen. Bedden met meerdere zones zijn goede alternatieven. Vind je verstelbare matrassen te duur, dan kun je kiezen voor matrassen met verschillende steunzones. Ga op zoek naar een matras die zachter is op de heupen en schouders, maar steviger in het midden van de wervelkolom.

Bepaal jouw budget en houd je eraan

De prijzen van matrassen variëren erg sterk, dus je moet een prijs bepalen die je bereid bent te betalen en niet over dat bedrag heen gaan. Haast je niet. Neem de tijd en om de juiste beslissing te maken. Het laatste dat je wil doen, is een slecht matras mee naar huis nemen en vervolgens al het gedoe om het terug te brengen.

Overweeg alle opties

Neem de tijd om te onderzoeken welke binnenveringsmatrassen, luchtbedden, waterbedden, traagschuim, latex, enzovoort, voor jou het beste werkt, om te kijken welk type matras het beste bij je past. Binnenveringsbedden zijn gevoelig voor doorzakken en allergenen, zijn luidruchtig en hebben een veerkrachtig effect dat sommige mensen ongemakkelijk vinden. Traagschuim is verre van perfect. Ondanks alle hype is traagschuim niet de ultieme keuze. Het heeft de neiging om warm aan te voelen, heeft vaak een onaangename chemische geur en is vatbaar voor deuken door het lichaam.

Natuurlijk latex schuim is beter. Kijk eens naar natuurlijke latex als je besluit om voor deze klassieke schuim keuze te gaan!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
pannen Previous post Ontdek de downdraft pannen van Berghoff
huis verbouwen Next post Dit kun je niet missen bij het bouwen van je nieuwe huis